Telenor ga ny milliardavtale til EDB

EDB-sjef Endre Rangnes har inngått en ny milliardavtale med Telenor, og selger deler av selskapet til Accenture.

EDB-sjef Endre Rangnes har inngått en ny milliardavtale med Telenor, og selger deler av selskapet til Accenture.

Sjef i EDB Business Partner, Endre Rangnes, har grunn til å sprette en flaske dyr champagne. I dag ble det kjent at han har inngått en kjempeavtale med Telenor, med en verdi på hele 5,3 milliarder kroner. Det skjer etter at EDB Business Partner nylig fikk en milliardkontrakt med DnB NOR.

Avtalen med Telenor er en av Nordens største IT-avtaler. Avtalen løper over syv år og har en anslått verdi på hele 5,3 milliarder kroner for EDB. Den innebærer at Telenor overfører et utvidet ansvar for drift av IT-systemer til EDB, og i tillegg overtar EDB driftsansvaret for Telenors eksterne kunder på området.

– EDB styrker posisjonen som ledende i Norden innen IT-driftstjenester. Vi oppnår storskalafordeler og blir størst i Norden på distribuert drift. Vi etablerer et kompetansemiljø som vil møte våre globale konkurrenter med betydelig økt konkurransekraft, sier Rangnes.

Accenture er også inne bildet. EDB selger hoveddelen av forretningsområdet Telekom til Accenture for 400 millioner kroner. Samtidig inngår Telenor en samarbeidsavtale med Accenture om kjøp av applikasjonstjenester. For Telenor innebærer avtalene på sikt årlige kostnadsreduksjoner i størrelsesorden 250 – 350 millioner kroner, ifølge selskapet.

– Avtalene er først og fremst et viktig bidrag til å redusere kostnader og skape et enklere og mer fokusert Telenor med sterkere spissing av vår virksomhet, sier Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas.

– I tillegg gleder vi oss over de spennende innovasjonsmuligheter som skapes ved et sterkere strategisk samarbeid mellom tre betydelige IKT-bedrifter – Telenor, EDB og Accenture, sier Baksaas.

Her er innholdet i avtalen:

  • Telenor forlenger og utvider sin driftsavtale med EDB frem til 1. mai 2011. Anslått kontraktsverdi er 4,5 milliarder kroner, hvorav 3,7 milliarder kroner er ny omsetning for EDB.
  • Telenor selger hoveddelen av divisjon Driftstjenester til EDB for netto132 millioner kroner etter restruktureringskostnader. Salget medfører at 470 medarbeidere fra 1. mai overføres fra Telenor til EDB.
  • EDB overtar også driftskontrakter med 26 kunder innen handel, industri og offentlig sektor fra Telenor. Avtalene har en forventet kontraktsverdi på om lag 800 millioner kroner.
  • EDB selger hoveddelen av forretningsområdet Telekom til Accenture for 400 millioner kroner. Salget medfører at 360 medarbeidere fra 1. mai skifter arbeidsgiver fra EDB til Accenture.
  • Telenor inngår en avtale om kjøp av applikasjonstjenester fra Accenture. Accenture skal ha EDB som preferert partner på driftstjenester i Norden.
  • Telenor og EDB sluttfører sammen forhandlingene med internasjonale teknologileverandører om en rammeavtale for anskaffelser.
Til toppen