Telenor ga seg mot Tele2

Etter å ha kranglet i flere år med Tele2, slipper nå Telenor en bit av sitt gamle monopol.

Etter å ha kranglet i flere år med Tele2, slipper nå Telenor en bit av sitt gamle monopol.

Uansett hvilket teleselskap du har byttet til, får du en regning på 149 eller 239 kroner i måneden fra Telenor. For Telenor eier kablene inn og ut av huset og tar seg godt betalt for disse.

Tele2 og Post- og teletilsynet forsøkte lenge å presse ned denne prisen. Tele2 mente de skulle få lov til å sende både regning for tellerskritt og abonnement til kunden.

    Les også:

Men etter langvarig behandling sa Samferdselsdepartementet til slutt nei og Telenor fikk beholde makten over sitt gamle nett.

Telenor har dog gitt seg litt i etterkant. Tele2 har fått en avtale og får lov til å sende kundene abonnement-regningen direkte. Mange synes nok det er hyggeligere å motta en regning og Tele2 gir dessuten en rabatt på 10 kroner i måneden/120 kroner i året for både ISDN og analog-kunder.

Viktigere er det kanskje at Tele2 holder lavere tellerskrittpriser og gjør det gratis å flytte over. Dette tar Telenor 239 kroner for.

Etter Tele2s beregninger vil en gjennomsnittlig kunde, som ringer for 200 kr i måneden med Telenor sine standardpriser, spare over 400 kr i året på å få abonnementet og samtalene sine levert fra Tele2 i stedet for Telenor.

Til toppen