JUSS OG SAMFUNN

Telenor går til retten

Forsøker å blokkere utvanning av Vimpelcom-aksjene.

31. jan. 2011 - 09:55

Oslo (NTB): Telenor går til retten i et forsøk på å hindre VimpelComs oppkjøp av Wind Telecom.

Telenor anlegger voldgiftssak mot VimpelCom og VimpelComs største eier Altimo Holdings, opplyste Telenor mandag morgen.

Den norske telegiganten ønsker rett og slett å hindre oppkjøpet, fordi det vil vanne ut Telenors innflytelse i VimpelCom. Avtalen, som VimpelCom-styret har sagt ja til med seks mot Telenor-representantenes tre stemmer, vil føre til at Wind Telecom kommer sterkt inn på eiersiden i VimpelCom, samtidig som Telenors stemmeinnflytelse reduseres til 25 prosent.

Telenor hevder imidlertid at dagens aksjonæravtale sikrer dem en forkjøpsrett ved tegning av nye aksjer. VimpelCom og Altimo hevder på sin side at VimpelComs foreslåtte oppkjøp av Wind Telecom er en transaksjon mellom nærstående parter og derfor ikke omfattet av aksjonæravtalen.

Telenor eier i dag 39,6 prosent av aksjene i VimpelCom og sitter på 36 prosent av de stemmeberettigede aksjene. Altimo er den andre dominerende eieren. Den foreslåtte avtalen mellom VimpelCom og Wind Telecom vil gi eierne av Wind Telecom en andel på 30,6 prosent av de stemmeberettigede aksjene i VimpelCom.

Da forslaget ble vedtatt i VimpelCom-styret tidligere i januar, karakteriserte Telenor det som meningsløst, rent lureri og et brudd på aksjonæravtalen.

Verdien av Telenor-aksjen hadde falt 0,85 prosent en time etter at handelen åpnet på Oslo Børs mandag. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.