JUSS OG SAMFUNN

Telenor gav hemmelig tilbud til regjeringen

Regjeringspartiene skal ha fått et hemmelig tilbud fra Telenor: Mer bredbånd mot mindre konkurranse.

21. nov. 2005 - 08:38

Under Soria Moria-forhandlingene foregikk var høyere bredbåndsdekning i distriktene et av temaene. For fremdeles mangler noen prosent av den norske befolkningen i det mest spredtbebygde strøkene et tilbud om bredbånd.

Nå hevder nyhetsbrevet Mandag Morgen at Telenor skal ha sendt regjeringspartene et tilbud om å påta seg kostnadene ved å gi alle et ADSL-tilbud. Men som motytelse ønsket Teleno stopp eller lavere kutt i prisene Telenor tar for å leie ut nettopp ADSL-telefonlinjene til konkurrenter, skriver Aftenposten som skal ha lest dagens utgave av MandagMorgen.

Kutt Post- og teletilsynet har foreslått i disse prisene vil redusere Telenors inntekter i 2007 med over 400 millioner kroner estimerer analytikere.

Telenor ønsket også stoppe salget av BaneTele til energiselskapene. Mot dette skulle Telenor bygget ut sitt ADSL-nett utover det som i dag er lønnsomt, hevder MandagMorgen.

Hverken i Aftenposten eller MandagMorgen har Telenor bekreftet brevet til regjeringspartene eller det påståtte innholdet.

Men stemmer fakta i saken slo regjeringen åpenbart ikke til på tilbudet.

Og det ble heller ikke bevilget noen større summer til utbygging av bredbånd i forsalget til statsbudsjett for neste år, bare tre millioner kroner til utredning for hva man eventuelt skal gjøre i 2007.

    Les også:

digi.no har foreløpig ikke fått bekrefter påstandene og innholdet om brevet fra Telenor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.