Telenor gir bort 700 nettbrett

Annonsetabbe kostet dyrt.

Telenor gir bort 700 nettbrett
Telenor måtte bite i det sure eple etter annonsetabbe. Nå deler de ut 700 nettbrett av typen Samsung Galaxy Tab til kunder som kjøpte for 1 krone. Bilde: Samsung

Oslo (NTB): Telenor biter i det sure eplet og gir bort 700 nettbrett etter en annonsetabbe.

For noen dager siden annonserte Telenor feilaktig et tilbud på nettbrettet Samsung Galaxy Tab til 1 krone uten krav til abonnement og bindingstid. Mange hundre rakk å bestille og betale for nettbrettet, før Telenor oppdaget tabben og kansellerte kjøpene.

Det førte til en klagestorm til Forbrukerrådet. På Facebook ble gruppen «Vi som ble lurt av Telenor!» raskt opprettet, og saken skapte mye støy på sosiale medier.

Etter først å ha nektet å sende ut nettbrettene, gjør Telenor nå helomvending, skriver Adresseavisen.

– Vi synes dette er en svært lei sak, både for kundene og oss. Vi har derfor bestemt oss for at hver kunde som bestilte nettbrett for 1 krone, får et nettbrett hver, til nettopp 1 krone, sier Stein-Erik Vellan, leder for Mobile i Telenor i en pressemelding.

Regionsjef Roger Helde i Forbrukerrådet Midt-Norge sier at Telenor i prinsippet må holde sin del av avtalen med kundene som kjøpte nettbrett til 1 krone.

– For at handelen ikke skal gjelde, må kunden ha trodd at dette var for godt til å være sant. Men dette er det vanskelig å bevise, sier han. (©NTB)