TELE-KOMMUNIKASJON

Telenor gir bort data-simkort i Danmark

Lokker med 200 megabyte gratis til alle som vil ha.

Telenor i Danmark gir bort 3G-simkort inkludert 200 megabyte datatrafikk i én måned til alle som vil ha.

Den oppsiktsvekkende kampanjen ble startet torsdag denne uken, etter at selskapet gikk til topps i en undersøkelse av hvilken teletilbyder som har best mobildekning i landet. Rapporten hadde de bestilt selv, ifølge danske Computerworld.

– Vi er så overbevist om kvaliteten på nettverket vårt, at vi gjerne vil gi invitere alle til selv å oppleve det. Både egne kunder og ikke-kunder får prøve, sier Telenors danske sjef Marek Slacik.

Tilbudet er gratis, men krever at man registrerer seg med et betalingskort. Det gjør det også mulig å kjøpe utvidet datapakke etter at kvoten er brukt opp.

Kampanjen må kunne betraktes som et aggressivt forsøk på å lokke til seg kunder fra rivalene.

Det bekrefter analytiker Morten Imsgard i Sydbank. Han sier til avisen at alle danske teletilbydere for tiden er opptatt av å bevise hvem som har det beste mobilnettet. Ifølge ham er dekning blitt et viktigere konkurransefortrinn enn lave priser.

De har en utfordrer­rolle i et tøft dansk marked Telenor Norge synes den danske kampanjen er interessant, men har ingen planer om tilsvarende stunt her til lands.

– Vi lærer mye av våre danske kollegaer. De har en utfordrerrolle i et tøft dansk marked, og vi synes de gjør en knalljobb innenfor dekningsområdet. Mobilnettet har fått en høy kvalitet, og aktiviteten de nå gjør, kan få flere til å få øynene opp for dette, skriver informasjonssjef Anders Krokan til digi.no.

– Også i Norge ønsker vi at flest mulig skal oppleve Telenor-dekningen, og ideen fra Danmark kan være interessant. Men vi har i dag ingen planer om å kopiere våre danske venner her, sier Krokan.

    Les også:

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.