TELEKOM

Telenor gir opp Mumbai

– Det er en beklagelig situasjon.

Mumbai-exit: – Leit for Uninor, ansatte og kunder i Mumbai, sier Telenors kommunikasjonssjef Tor Odland.
Mumbai-exit: – Leit for Uninor, ansatte og kunder i Mumbai, sier Telenors kommunikasjonssjef Tor Odland. Bilde: Marius Jørgenrud
19. feb. 2013 - 08:21

Lisensene til å drive mobilselskap i Indias største by, Mumbai, er tapt for Telenor. De gir nå opp kampen for å få dem tilbake, melder Dagens Næringsliv.

Mandag ble det kjent at selskapets kunder i Mumbai mistet summetonen, og nå bekrefter de at virksomheten blir lagt ned.

– Det er en beklagelig situasjon for Uninor som helhet, og for ansatte og kunder i Mumbai, sier kommunikasjonssjef Tor Odland til avisa.

Høyesterett i India slo for ett år siden fast at en rekke selskaper, deriblant det som nå heter Uninor, anskaffet lisenser på ulovlig grunnlag i 2008, før Telenor gikk inn i landet.

Telenor har nå skiftet partner i India. I høst betalte selskapet 4,2 milliarder kroner for å kjøpe tilbake lisenser i 6 av 22 regioner. Utgangsprisen i Mumbai var imidlertid så høy at ingen selskaper la inn bud på dem.

Telenor håpet på en ny auksjon med lavere pris, men det har ennå ikke skjedd. Og før helga beordret retten stenging for alle som ikke hadde fornyet lisensen.

– Vi har søkt alle alternativer for å drive videre i Mumbai fram til en ny auksjon. Dessverre har vi ikke annet valg enn å følge opp rettens avgjørelse, og midlertidige lisenser er ikke tilgjengelig, uttalte India-sjef Sigve Brekke mandag.

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas sa til NTB i januar at han var optimist for India, på tross av den uløste Mumbai-situasjonen. To av de seks regionene går i balanse for Telenor, og de håper på det samme i løpet av året i de fire andre regionene de nå har lisens for. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.