FORBRUKERTEKNOLOGI

Telenor gir opp strømmetjeneste

Ble tatt på senga av Netflix og HBO.

Comoyo rakk knapt å lansere filmstrømming i abonnementsform, før View-tjenesten avlives etter det som trolig var laber etterspørsel. Her viser seniorutvikler Kevin Simons frem tjenesten i web- og iPad-utgave.
Comoyo rakk knapt å lansere filmstrømming i abonnementsform, før View-tjenesten avlives etter det som trolig var laber etterspørsel. Her viser seniorutvikler Kevin Simons frem tjenesten i web- og iPad-utgave. Bilde: Marius Jørgenrud
5. sep. 2013 - 08:16

Telenor gir opp Comoyo View, mindre enn tre måneder etter at filmstrømmetjenesten ble prøvelansert.

40 ansatte fikk i går beskjed om at de mister sine arbeidsplasser. Flere har fått tilbud om sluttpakker, skriver Dagens Næringsliv.

Det er funnet nye arbeidsoppgaver i Telenor til de fleste av de berørte, presiserer informasjonssjef Atle Lessum i Telenor Group til digi.no.

– Kombinasjonen av innholdskostnader, prispress i markedet, og sterk konkurranse er ikke en vinner, sier Sven Størmer Thaulow, daglig leder i Comoyo.

digi.no var til stede da Comoyo i midten av juni viste frem fruktene av mer enn to års arbeid. Vi ble ikke spesielt imponert og skrev den gangen:

«Det vi fikk se var mer eller mindre en ren kopi av Netflix, bare med mindre innhold. Og faktisk helt uten anbefalingsverktøy og algoritmer – som Netflix regner som sitt viktigste våpen.»

Legg til høyere månedpris og kanskje viktigst: Dårligere utvalg av film og tv-serier, så forstår man at det ikke var lett for Telenors alternativ. Strømming av film over internett er preget av knallhard internasjonal konkurranse.

Telenor vil ikke røpe hvor mange abonnenter de klarte å verve til tilbudet, som faktisk i skrivende stund fremdeles tilbyr én måned gratis, uforpliktende prøvetid.

Comoyo ble med View tatt fullstendig på senga, da amerikanske Netflix og HBO i fjor lanserte i Skandinavia som første utrulling i Europa. Det hadde de ikke ventet seg.

Da hadde de brukt godt over to år på samme idé. Det norskutviklede alternativet ble så overrumplet at de måtte utsette lanseringen sin ytterligere. Først i juni kom de på banen, men da var det allerede for sent.

Nylig la Comoyo også ned sitt opprinnelige filmtilbud med stykkprisleie av film. View var derimot en abonnementstjeneste med «all you can eat» av innholdet.

Mye mer enn film

Comoyo er imidlertid langt mer enn filmstrømming. Nylig fortalte daglig leder Sven Thaulow til digi.no at 60 prosent av det de driver med er helt andre ting enn film.

Datterselskapet til Telenor fungerer som et drivhus med oppstart av internettjenester i flere kategorier. Brorparten er kommunikasjonstjenester. Selskapet har drøyt 130 ansatte. Noen av ressursene fra View-nedleggelsen skal ifølge DN bli overført til andre prosjekter.

Det er ikke kjent hvor mange som blir overflødig.

Comoyo har de siste to årene hatt et driftsunderskudd på 119 millioner kroner, hundre millioner kroner bare i 2012, skriver Dagens Næringsliv.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.