BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor: Gir opptil 150 mill i telerabatt

Telenor og Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) har inngått en avtale som gjør det rimeligere for de 240.000 NBBL-medlemmene å ringe med Telenor. Om alle medlemmene benytter seg av tilbudet, kommer Telenors rabatt opp i 150 millioner kroner.

Frode Eriksen
10. feb. 1998 - 18:15

Det koster mer for Telenor å beholde kundene. Avtalen med NBBL betyr i realiteten at medlemmer knyttet til organisasjonen kan få minst 600 kroner rabatt på samtaleavgiften på telefonregningen. Hvert enkelt borettslag må imidlertid selv inngå avtale med Telenor om levering av teletjenester.

Om alle medlemmene i NBBL benytter seg av tilbudet, vil denne avtalen alene koste Telenor 144 millioner kroner. Avtalen gjør det ikke mulig å benytte seg av et tilbud som Familie&Venner, men ifølge informasjonssjef i Telenor Mobil/Privat, Anne Karin Augland, vil en gjennomsnittlig kunde tjene på NBBL-avtalen fremfor å bare holde seg til Familie&Venner-rabatten.

Det må være minst 90 prosents oppslutning i et borettslag om rabatten skal gis. Husstander som får telefonregninger på over 4000 kroner i løpet av ett år får ytterligere avslag på telefonregningen.

Avtalen med NBBL er et resultat av forhandlinger, inneholder blant annet en klausul om at den kan reforhandles om markedsforholdene skulle endre seg slik at tilbudet ikke lenger er like attraktivt. Avtalen varer i tre år, og partene skal arbeide for at den kan inkludere flere teletjenester.

Augland sier til digi.no at avtalen fungerer på samme måte som andre avtaler med bedrifter og større brukere.

Økonomidirektør i NBBL, Jan Myhr, sier til digi.no at avtalen er en av flere som NBBL har inngått med flere tjenesteleverandører.

- Vi ser på telemarkedet som et turbulent marked som kan endres raskt, og har fått lagt inn i avtalen muligheter for reforhandling om det skulle vise seg at avtalen blir mindre prisgunstig enn i dag, sier han.

Avtalen mellom Telenor og NBBL er en oppfølging av intensjonsavtalen som ble inngått våren 1996, som omfattet tre prøveprosjekt i Trondheim og Oslo. Et av de to prosjektene i Oslo, resulterte i en samarbeidsavtale med Holmlia Kabel-TV i fjor høst om leveranse og utvikling av teletjenester.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.