Telenor gjør nordisk bredbåndsraid

Telenor kjøper Bredbandsbolaget, selskapet som har gjort Sverige ledende innen bredbånd, samt danske Cybercity.

Bredbandsbolagets eiere signaliserte for kort tid siden at de kunne komme til å selge. Kjøperen ble Telenor.

    Les også:

Telenor har signert avtaler med aksjonærene i svenske Bredbandsbolaget og danske Cybercity om å kjøpe selskapene for henholdsvis 6 milliarder svenske kroner og 1,4 milliarder danske kroner.

– Kjøpet av Bredbandsbolaget og Cybercity styrker Telenors eksisterende virksomhet, og gir selskapet en sterk posisjon i det raskt voksende markedet for bredbånd og datakommunikasjon i Norden, sier konserndirektør Morten Karlsen Sørby i Telenor i en pressemelding.

Telenor hevder de kan høste store besparelser på å samkjøre de to bedriftene med sin eksisterende virksomhet i våre to naboland, og anslår verdien av disse besparelsene til hele 2,5 milliarder kroner over tid.

Bredbandsbolaget er den nest største tilbyderen av bredbåndstjenester i Sverige med 335.000 kunder og 24 prosent markedsandel. Med sitt IP-baserte fiber- og DSL-nettverk er Bredbandsbolaget slo selskapet seg frem under dotcom-tiden, ledet av Sveriges bredbåndsprofet, Jonas Birgersson.

Bredbandsbolaget hadde også store planer i Norge, men utbyggingen av deres norske datterselskap Bredbåndsfabrikken, stoppet opp på et ganske tidlig tidspunkt og har drevet videre med få kunder.

Selskapet lanserte bredbåndstelefoni i 2003, og betjener i dag 80.000 bredbåndstelefonikunder. Nylig lanserte Bredbandsbolaget IP-TV, og tilbyr dermed full triple-play. Prisen for Bredbandsbolaget, inkludert gjeld er SEK 6.033 millioner.

Cybercity er den tredje største danske tilbyderen av bredbåndstjenester. Cybercity har 90.000 kunder og 8 prosent markedsandel. Selskapet dekker 70 prosent av Danmark med sin egen DSL infrastruktur, og henvender seg til privatkunder, hjemmekontor- og SMB-markedet. Prisen for Cybercity er 1.385 millioner danske kroner i kontanter på gjeldfri basis.

– Bredbånd er en viktig distribusjonskanal for tale- og innholdstjenester i fremtiden, og vi er nå meget godt posisjonert for den sterke veksten i bredbånd i Norden", sier konserndirektør Morten Karlsen Sørby i Telenor.

Bredbandsbolaget og Cybercity vil fortsette sin virksomhet under sine eksisterende navn og varemerker. Begge transaksjonene er ventet å være fullført i løpet av juni 2005, og er til godkjenning hos henholdsvis svenske og danske konkurransemyndigheter.

Til toppen