Telenor gjør nordisk bredbåndsraid

Telenor kjøper Bredbandsbolaget, selskapet som har gjort Sverige ledende innen bredbånd, samt danske Cybercity.

Telenor kjøper Bredbandsbolaget, selskapet som har gjort Sverige ledende innen bredbånd, samt danske Cybercity.

Bredbandsbolagets eiere signaliserte for kort tid siden at de kunne komme til å selge. Kjøperen ble Telenor.

    Les også:

Telenor har signert avtaler med aksjonærene i svenske Bredbandsbolaget og danske Cybercity om å kjøpe selskapene for henholdsvis 6 milliarder svenske kroner og 1,4 milliarder danske kroner.

– Kjøpet av Bredbandsbolaget og Cybercity styrker Telenors eksisterende virksomhet, og gir selskapet en sterk posisjon i det raskt voksende markedet for bredbånd og datakommunikasjon i Norden, sier konserndirektør Morten Karlsen Sørby i Telenor i en pressemelding.

Telenor hevder de kan høste store besparelser på å samkjøre de to bedriftene med sin eksisterende virksomhet i våre to naboland, og anslår verdien av disse besparelsene til hele 2,5 milliarder kroner over tid.

Bredbandsbolaget er den nest største tilbyderen av bredbåndstjenester i Sverige med 335.000 kunder og 24 prosent markedsandel. Med sitt IP-baserte fiber- og DSL-nettverk er Bredbandsbolaget slo selskapet seg frem under dotcom-tiden, ledet av Sveriges bredbåndsprofet, Jonas Birgersson.

Bredbandsbolaget hadde også store planer i Norge, men utbyggingen av deres norske datterselskap Bredbåndsfabrikken, stoppet opp på et ganske tidlig tidspunkt og har drevet videre med få kunder.

Selskapet lanserte bredbåndstelefoni i 2003, og betjener i dag 80.000 bredbåndstelefonikunder. Nylig lanserte Bredbandsbolaget IP-TV, og tilbyr dermed full triple-play. Prisen for Bredbandsbolaget, inkludert gjeld er SEK 6.033 millioner.

Cybercity er den tredje største danske tilbyderen av bredbåndstjenester. Cybercity har 90.000 kunder og 8 prosent markedsandel. Selskapet dekker 70 prosent av Danmark med sin egen DSL infrastruktur, og henvender seg til privatkunder, hjemmekontor- og SMB-markedet. Prisen for Cybercity er 1.385 millioner danske kroner i kontanter på gjeldfri basis.

– Bredbånd er en viktig distribusjonskanal for tale- og innholdstjenester i fremtiden, og vi er nå meget godt posisjonert for den sterke veksten i bredbånd i Norden", sier konserndirektør Morten Karlsen Sørby i Telenor.

Bredbandsbolaget og Cybercity vil fortsette sin virksomhet under sine eksisterende navn og varemerker. Begge transaksjonene er ventet å være fullført i løpet av juni 2005, og er til godkjenning hos henholdsvis svenske og danske konkurransemyndigheter.

Til toppen