TELEKOM

Telenor gjør nytt jafs i Danmark

Til tross for ekstrem konkurranse, har Telenor-sjefen gjort et nytt kjøp i Danmark.

9. mai 2007 - 08:18

I lille og tettbebygde Danmark klager alle teleselskapene over ekstremkonkurranse og mange IKT-selskaper i Norden har slitt i Danmark. Men Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas har de siste årene giret opp stadig kraftigere med kjøp av både bredbåndsselskapet Cybercity og mobilselskapet Sonofon.

Det kommer likevel litt overraskende at Telenors konkurrent, Tele2, skulle selge sin danske virksomhet til Telenor.

- Tele2 har en stund sagt at de vurderte et salg i Danmark, Tele2 Danmark har vært et problembarn for Tele2 - selskapet har tapt mye penger, forteller teleanalytiker John Strand til digi.no.

I forhold til hva Telia betalt Debitel, mener Strand Telenor betaler en markedspris som ikke er oppsiktvekkende. Og han påpeker at Telenor var den mest naturlige kjøperen. For Tele2 kjøper mye kapasitetet i Telenors nett i Danmark, og Telenor hadde dermed mer å å tape hvis Tele2 hadde blitt kjøpt opp av for eksempel TeliaSonera.

Telenor skal betale 835 millioner danske kroner for Tele2 Danmark.

- Kjøpet av Tele2 Danmark sikrer oss nummer to posisjonen både i bredbånds- og mobilmarkedet i Danmark, sier Morten Karlsen Sørby, leder av Telenor i Norden.

Tele2 Danmark er som i Norge et selskap uten egne nett, og hadde ved årsskifte 227.000 mobilkunder, 75.000 bredbåndskunder og 206.000 fasttelefonkunder. Kjøpet øker Telenors markedsandel på mobil i Danmark fra 23,3 til 27,3 prosent og på bredbånd fra 10 til 14 prosent.

- Suksess i telekom er avhengig av størrelsen på virksomheten, og kjøpet gir oss muligheten til å unytte stordriftsfordeler både i mobil- og bredbåndsvirksomhetene i Danmark og i Norden for øvrig, sier Sørby.

- For kundene blir overgangen enkel, for Tele2 Danmarks systemer passer godt sammen med vår øvrige virksomhet. Selskapet er allerede en betydelig kunde gjennom leie av Sonofons mobilnett, og DSL-infrastrukturen er godt egnet for integrasjon i Cybercitys nettverk, sier Henrik Clausen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.