Telenor gjør seg klar for iPhone

Telenor er taus, men ryktene tiltar om at Telenor skal selge Apples mobiltelefon iPhone.

Telenor gjør seg klar for iPhone

Telenor er taus, men ryktene tiltar om at Telenor skal selge Apples mobiltelefon iPhone.

Telenor har over flere måneder blitt nedringt av folk som lurer på når selskapet vil selge Apples mobiltelefon iPhone i norske butikker.

Et av de ubesvarte spørsmålene er om Apple vil inngå avtaler med operatører i de forskjellige nordiske land eller én aktør for hele regionen.

Både Telenor og TeliaSonera har mobilvirksomhet i Norge, Sverige og Danmark. Mens Apple trekker ut tiden, er det stadig flere som velger å kjøpe iPhone fra utlandet, og deretter låse den opp med uautorisert programvare som bryter garantien.

Nå setter Finansavisen fart i ryktene og skriver at Telenor forbereder for norsk lansering av iPhone. Telenor var i forhandlinger med Apple før jul, men valgte å utsette de videre forhandlingene til nyåret.

Selv om ikke Telenor vil bekrefte spekulasjonene er det utvilsomt kommersielle interesser i en mulig iPhone-lansering. I USA står iPhone for 25 prosent av datatrafikken fra mobiltelefoner.

Den danske bransjeanalytikeren John Strand i Strand Consult er derimot skeptisk til hele iPhone-trenden.

– iPhone er et overhypet produkt. Det er mobiltelefonenes svar på Paris Hilton. De er begge pene produkter, skapt av sin tid og avhengig av mediene, sier han.

Til toppen