FORBRUKERTEKNOLOGI

Telenor gjør seg klar for iPhone

Telenor er taus, men ryktene tiltar om at Telenor skal selge Apples mobiltelefon iPhone.

10. mars 2008 - 10:12

Telenor har over flere måneder blitt nedringt av folk som lurer på når selskapet vil selge Apples mobiltelefon iPhone i norske butikker.

Et av de ubesvarte spørsmålene er om Apple vil inngå avtaler med operatører i de forskjellige nordiske land eller én aktør for hele regionen.

Både Telenor og TeliaSonera har mobilvirksomhet i Norge, Sverige og Danmark. Mens Apple trekker ut tiden, er det stadig flere som velger å kjøpe iPhone fra utlandet, og deretter låse den opp med uautorisert programvare som bryter garantien.

Nå setter Finansavisen fart i ryktene og skriver at Telenor forbereder for norsk lansering av iPhone. Telenor var i forhandlinger med Apple før jul, men valgte å utsette de videre forhandlingene til nyåret.

Selv om ikke Telenor vil bekrefte spekulasjonene er det utvilsomt kommersielle interesser i en mulig iPhone-lansering. I USA står iPhone for 25 prosent av datatrafikken fra mobiltelefoner.

Den danske bransjeanalytikeren John Strand i Strand Consult er derimot skeptisk til hele iPhone-trenden.

– iPhone er et overhypet produkt. Det er mobiltelefonenes svar på Paris Hilton. De er begge pene produkter, skapt av sin tid og avhengig av mediene, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.