UTVIKLING

Telenor hacker Firefox OS

160 utviklere med på dugnad.

Frode Vestnes er prosjektleder for Firefox OS i Telenor. Neste uke tar de imot utviklere fra hele verden til en kjempedugnad for plattformen.
Frode Vestnes er prosjektleder for Firefox OS i Telenor. Neste uke tar de imot utviklere fra hele verden til en kjempedugnad for plattformen. Bilde: Marius Jørgenrud
2. sep. 2013 - 12:50

Telenor satser tungt på friprogstiftelsen Mozillas nye mobile operativsystemet Firefox OS, som forelå i første versjon i sommer.

Poenget er å skape et rimelig alternativ til Android. Slik håper telebransjen å skaffe seg litt sårt tiltrengt kontroll med en mobilplattform og tilhørende økosystem.

Hackaton

Telenor vil lansere Firefox OS-baserte smartmobiler i Ungarn, Serbia og Montenegro i løpet av året. Før den tid jobbes med å finpusse på systemet.

Neste uke flokker nærmere 160 utviklere seg til hovedbygget på Fornebu og et lukket arrangement. Det er altså ikke mulig å melde seg på.

Mozilla-ansatte fra hele verden deltar. Det gjør også Telenors egne folk, samt utviklere fra partnere som Telefonica, Deutsche Telecom og brikkeprodusenten Qualcomm.

digi.no er også invitert til å dekke det som blir et kjempe-hackaton.

I løpet av en intens uke skal utviklerne sitte skulder ved skulder for å rette feil og sørge for at operativsystemet blir best mulig til neste utgivelse.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.