TELEKOM

Telenor har funnet årsaken til mobilproblemene

Feiltolket data.

Telenor peker på feil i programvare fra Ericsson som hovedårsaken til at mange Telenor-kunder ikke kunne ringe ut på flere timer fredag denne uken.
Telenor peker på feil i programvare fra Ericsson som hovedårsaken til at mange Telenor-kunder ikke kunne ringe ut på flere timer fredag denne uken. Bilde: Harald Brombach
NTB
21. feb. 2016 - 13:21

Oslo (NTB): Feiltolkning av data fra en annen internasjonal operatør førte til at rundt 1 million Telenor-kunder var uten mobildekning i flere timer fredag, opplyser selskapet.

Telenor har analysert den såkalte signaleringen inn til mobilnettet i Norge. Signalering omfatter blant annet informasjon som mobiltelefonen sender for å fortelle hvor den er, for å koble opp samtaler eller for å sjekke epost.

Signalering

– Analysen viser at det på tidspunktet feilen oppsto ble sendt uvanlig signalering inn i Telenors nett. Denne uvanlige signaleringen kom fra en annen internasjonal operatør og inneholdt meldingstyper som forekommer svært sjelden, skriver selskapet i en pressemelding.

– Denne sjeldne signaleringen ble feiltolket i programvaren som Ericsson har levert til Telenors mobilnett og medførte at deler av mobiltrafikken stoppet, ifølge selskapet, som opplyser at feilen er rettet. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.