BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor har ikke gitt opp Tyrkia

Sammen med tyrkiske partnere var Telenor villig til å betale 10 milliarder kroner for Tyrkias tredje mobillisens. Det ble imidlertid for lite, siden Telecom Italia ville betale det dobbelte. Telenor er fremdeles med i konkurransen om landets fjerde GSM-lisens som deles ut fredag.

Frode Eriksen
13. apr. 2000 - 10:29

Konsortiet der Telecom Italia eier 49 prosent og en tyrkisk bank eier 51 prosent, bød 2,5 milliarder dollar eller nærmere 20 milliarder kroner for frekvensene som sikret selskapet Tyrkias tredje GSM-lisens. Konsortiet med det nest høyeste budet, ledet av spanske Telefonica, fikk ifølge The Wall Street Journal tilbud om å by over, men takket nei.

Telecom Italias bud var om lag det dobbelte av de fire andre budene som kom inn, hvorav ett var fra Telenor og selskapets tyrkiske partnere.

Kommunikasjonsdirektør i Telenor Mobile Communications, Dag Vangsnes, sier til digi.no at Telenor fremdeles deltar i prosessen om landets fjerde GSM-lisens som blir tildelt fredag klokken 14:00. Men det er slett ikke sikkert at Telenor får lisensen..

Minsteprisen på den fjerde lisensen er ifølge avisen tilsvarende som budet på den tredje lisensen.

Vangsnes vil ikke si noe om prisnivået på lisensene, men legger ikke skjul på at Telenor har merket seg den store forskjellen på Telecom Italias bud versus de fire andre budene, der det nest høyeste var på 1,3 milliarder dollar.

Telecom Italia og selskapets tyrkiske partner sier de vil investere like mye som lisensen kostet i det tyrkiske mobilnettet. Det vil si nærmere 40 milliarder kroner til sammen.

Prisen Telecom Italia betalte for den tredje lisensen blir minstebudet for den fjerde lisensen der budfristen går ut fredag. Ifølge The Wall Street Journal kan Telecom Italia ha lagt inn sitt høye bud både for å hindre sine fire konkurrenter i å få den fjerde lisensen og for å gjøre det ekstra vanskelig for det selskapet som får den fjerde lisensen på fredag.

Foruten Telenor og Telefonica, gjenstår to konsortier med amerikanske SBC og France Telecom som internasjonale partnere.

For den tyrkiske staten er inntektene fra mobillisenssalget svært gode nyheter, for prisen som ble oppnådd onsdag er tre ganger høyere enn den budsjetterte prisen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.