Telenor har startet priskrig i Sverige

Telenors kjøp av Vodafone utløst en svensk priskrig, og samtaleprisene stuper 30 prosent.

Telenors kjøp av Vodafone utløst en svensk priskrig, og samtaleprisene stuper 30 prosent.

En priskrig skyller nå over det svenske mobilmarkedet. I sentrum for krigen står minuttsprisen på abonnementer der kunden betaler samme avgift til alle nett, samt en liten eller ingen fast månedsavgift.

Inntil for to uker siden var den laveste minuttsavgiften for slike abonnementer 69 øre per minutt. Da som nå var det et kontantkortsabonnement fra Tele2 som var billigst, men prisen er senket fra 69 øre til 49 øre, melder idg.se. Det er et prisfall på nesten 30 prosent.

Da Telenor kjøpte Vodafone, ble det skrevet i svenske aviser at Vodafone har de høyeste prisene i Sverige. Mange regnet med at Telenor vill føre en mer aggressiv linje og at kjøpet ville skjerpe konkurransen. Det ser ikke ut som om konkurrentene vil la Telenor forsyne seg gratis.

Siste runde i priskrigen startet nemlig Telenors nyinnkjøpte Vodafone forrige tirsdag senket minuttsprisen på kontantkort til 79 øre, melder idg.se. Telia svarte tre dager senere med et abonnement med minimumsavgift på 59 øre, og månedsavgift på 59 kroner, og onsdag svarte Tre med et abonnement der minuttavgiften er satt til 69 øre. Dette froutsetter binding i 18 måneder, men med en kraftig rabatteret 3G-telefon på kjøpet. Dermed var det klart for Tele2s seneste prissenking til 49 øre minuttet.

Telenors Djuice får æren for å ha startet priskrigen for to år siden også, men selskapet har ennå ikke svart på den siste runden. De har riktignok fremdeles en lavere minuttspris, med 44 øre til alle nett, men startavgiften er 77 øre for hver samtale, og det koster 99 kroner i måneden.

Til toppen