BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Telenor har tapt så det suser

Daglig leder i Teletopia, Robert Hercz, sier til digi.no at Telenor har tapt så det suser i den såkalte Teletopia-saken. - Telenor har forsøkt å si opp vår avtale noe Oslo byrett i sin kjennelse forbyr. Samtidig er det klart at vi nå får levert våre 1200 telefonlinjer for det avtalte beløpet på 108.000 kroner.

Frode Eriksen
17. mars 1998 - 20:26

Hercz sier seg meget godt fornøyd med byrettens kjennelse som han mener er en full seier.

- I 1996 bestilte og betalte vi 40 teletilknyninger etter at Statens teleforvaltning (STF) sa hva vi skulle betale, nærmere bestemt 108.420,81 kroner.

- Disse tilknytningene er så langt ikke levert, noe vi mener påfører oss et økonomisk tap, sier Hercz, som tross byrettens kjennelse ennå ikke er sikker på om sambandene kommer.

- Telenor har så langt ignorert både Statens teleforvaltning, Statens teleforvaltningsråd og departementet, sier han.

Teletopias begjæring om midlertidig forføyning inkluderer et krav på 45 millioner kroner, som selskapet mener skal dekke de tapene den manglende leveransen har medført. Dette kravet skal byretten ta stilling til senere.

Hercz sier til digi.no at Post- og teletilsynet (tidligere STF) tidligere har gjort det klart at Telenor har hatt en leveringsplikt overfor Teletopia.

- Retten sier faktisk at Telenor har misligholdt leveringsplikten. Det er også viktig for oss at Telenor ikke har fått anledning til å si opp avtalen vi inngikk med selskapet i 1995. Telenor ønsket en avtale som ikke ville gi oss anledning til nye forhandlinger når Telenor endret prisene sine.

At Telenor får anledning til å ta betalt for transporten på telelinjene med selskapets priser gjeldende fra årsskiftet betyr for oss at vi blir avkrevd en lavere pris enn den som står i opprinnelige avtalen mellom de to selskapene, noe som er helt greit for oss. - Men vi mener likevel prisen er alt for høy, og vil klage på prisene til Post- og teletilsynet, noe kjennelsen fra byretten sier vi kan, sier Hercz.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.