KARRIERE

Telenor henter Sverigesjef fra Telia

I forbindelse med at Telenor reorganiserer sin virksomhet i Sverige hentes tidligere mobilsjef i Telia, Lars Persson, inn som selskapets nye leder for Svenskesatsingen.

Frode Eriksen
2. nov. 2001 - 10:36

Fredag ansatte Telenor den tidligere toppsjefen i Telia Mobile International, Lars Persson som ny administrerende direktør for Telenordia. Telenor AB er et heleid datterselskap av Telenor, med fokus på det svenske markedet for telefoni og Internett.

Lars Persson tiltrer mandag 5. november og får ansvaret for Telenors samlede virksomhet mot bedriftsmarkedet, som inkluderer Telenordia, Nextra og Telenor Business Solutions AB.

I de senere år har han også jobbet mye internasjonalt, både som leder for Telia Mobile International og leder for CellPoint i London.

- Telenor er et sterkt selskap som har lykkes i verdens vanskeligste og mest interessante telekom-markeder, og har et bra utgangspunkt i dagens svenske bedriftsmarked. Jeg har tidligere jobbet med norske selskaper og kjenner også Telenor godt fra før, så dette føles nesten som å komme hjem, sier Persson i en pressemelding fra Telenor.

Leiv Erik Svenning har vært fungerende i sjefsstillingen i Telenordia siden Erik Heilborn sluttet 1. juli.

Fra 1. oktober ble virksomheten i Telenor-selskapene Telenordia, Nextra AB og Telenor Business Solutions AB samordnet i et selskap. Hovedkontoret for Telenors svenske virksomhet legges til Stockholm, med regionskontorer i i Gøteborg og Malmø.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.