Telenor i bulgarsk mobilkamp

Telenor og konsersjef John Fredrik Baksaas skal være en av flere aktører som nå vurderer å by på det bulgarske mobilselskapet Mobiltel.

Telenor og konsersjef John Fredrik Baksaas skal være en av flere aktører som nå vurderer å by på det bulgarske mobilselskapet Mobiltel.

Mobilkom Austria skal være nærmest et bud. En talsmann for Mobilkom Austria bekrefter overfor nyhetsbyrået Dow Jones Newswire at de vurdere å legge inn et bindende bud på Mobiltel for 50,1 prosent av aksjene.

Budet kan komme innen slutten av september, skriver digi.nos søsterpublikasjon iMarkedet.

- Vi er fortsatt i due dilligence-prosessen men vil komme med et bindende bud dersom forholdene for transaksjonen er rett, sa konsernsjef Boris Nemsic i Mobilkom Austria på en pressekonferanse i går ettermiddag.

I utgangspunktet er det snakk om 50,1 prosent, men mer kan også være aktuelt.

Ifølge Dow Jones skal Vodafone Group, TeliaSonera, Telenor og Orange være rivaler i budprosessen.

Mobiltel har en markedsandel på 75 prosent i det bulgarske mobilmarkedet, hvor penetrasjonen fortsatt er på kun 34 prosent. Mobiltel hadde i fjor et overskudd på 140 millioner euro, og venter en vekst i år på 10 til 15 prosent i resultatet.

Analytikerne mener at selskapet er verdt mellom 800 millioner og 1,5 milliarder euro. Mobiltel ble kjøp for 600 millioner euro av en østerriksk gruppe i fjor.

Flere IT-relaterte økonominyheter finner du på denne samlesiden hos iMarkedet.

Til toppen