BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor i gresk finaleheat

Det greske televerket (OTE) sitter igjen med fire mulige partnere til sitt nye selskap som skal bygge ut og drive et greske mobilnettet basert på DCS 1800-teknologi. Telenor er en av de mulige aktørene som er med til finalen.

Frode Eriksen
2. des. 1996 - 11:30

- I den samme finalen er det tre andre gamle travere som også Telenor har stiftet bekjenskap med tidligere i andre mobilheat i Sør og Øst-Europa. Foruten Telenor er det amerikanske Air Touch (som fikk en av de to rumenske GSM 900 lisensene for noen uker siden), tyske Mannesmann (som har et nært samarbeid med Air Touch, og det spekuleres i et tettere samarbeid/sammenslåing) og britiske Orange (som med suksess driver et DSC 1800-nett i Storbritannia), sier prosjektleder i Telenor Invest, Christian Erlandsen, til digi:tele.

Det var ialt 16 aktører som viste interesse da OTE tidligere i år gikk ut med et tilbud der formålet var å skaffe en kompetent partner til det nye DCS-1800 mobilnettet som den greske teleoperatøren har fått lisens på.

Det greske televerket har selv liten erfaring med utbygging av mobiltelefonnett. De to aktørene som allerede driver hvert sitt GSM 900-nett i landet er Stet Hellas og Panafon, som eies av henholdsvis det italienske televerket Stet, mens Panafon eies av France Telecom, Vodaphone og lokale greske aktører. De to operatørene har hver et par hundre tusen mobilkunder.

- Vi har en frist til i midten av januar med å levere våre kommentarer til utbyggingsplanene. Ut over dette stilles det krav til samarbeidsevner med grekerne, sier Erlandsen, som er ganske optimistisk på Telenors vegne.

Erlandsen sier at en forventer at OTE en gang i februar neste år vil velge ut hvem som skal få bli partner i det nye mobilselskapet.

Selskapet som skal drive DCS 1800 nettet er allerede etablert med en aksjekapital på USD 200 millioner, og en del av den avtalen som skal inngås er at partneren OTE velger skal kjøpe 30 prosent av aksjene til markedsverdi (pålydende USD 65 millioner).

Erlandsen sier at fordelen med dette prosjektet er at en allerede nå har kapasitetsproblemer i Athen-området med to GSM 900 nett operative, noe som gjør hovedstadsområdet spesielt modent for et nytt nett. Som kjent har DSC-1800 høy kapasitet når nettet først er satt opp.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.