Telenor i opptrappet aksjestrid

Russisk domstol krever stans i kjøp av Vimpelcom-aksjer.

Telenor i opptrappet aksjestrid
Vimpelcoms hovedkvarter i Moskva: Telenor er i ferd med å skaffe seg 43 prosent av aksjene i Russlands tredje største mobiloperatør, målt i antall abonnenter. Den russiske mangemilliardøren Mikhail Fridman kontrollerer 40,5 prosent av aksjene. Bilde: Andrey Rudakov/Bloomberg via Getty Images / All Over Press

Oslo (NTB): En russisk domstol gjentar kravet om at Telenor må avblåse kjøpet av flere aksjer i mobilselskapet VimpelCom.

Namsmannen i Moskva troppet opp sammen med 15 politifolk i Telenors kontorer i Moskva sist fredag der han overleverte brevet med kravet, skriver Aftenposten.

Den norske mobilgiganten økte sin eierandel i VimpelCom fra 25 til 39,5 prosent i vinter og har inngått en avtale med en egyptisk mangemilliardær om kjøp av ytterligere 3,5 prosent innen 1. oktober.

Den russiske mangemilliardæren Mikhail Fridman som selv kontrollerer 40,5 prosent av VimpelCom, ønsker på sin side å stanse Telenors kjøp. Før sitt siste aksjekjøp klaget han Telenor inn for russiske konkurransemyndigheter og fikk medhold. Konkurransemyndighetene har lagt ned forbud mot at Telenor kjøper aksjeposten på 3,5 prosent. (©NTB)

Les mer om: