TELEKOM

Telenor i priskrangel med Netcom

- Drøy påstand at de alltid er billigere.

27. sep. 2011 - 13:47

Netcom sparker i dag i gang en kampanje for selskapets mobilpriser, der reklamen frister med lokketilbud på 239 kroner for «all mobilbruk ut året». Med i prisen følger tale, meldinger og datatrafikk i tre måneder.

Inkludert er også samtaler til og mellom nordiske land. All mobilbruk er forresten relativt, da det er satt en grense på 7 gigabyte databruk i måneden, samt 20.000 ringeminutter, SMS og MMS.

Det er ingen binding og ordningen gjelder uavhengig av hvilket fastprisabonnent kunder velger. Etter tre måneder er det slutt, og kunden går tilbake til ordinære vilkår.

- Våre kunder kan være trygge på at Netcom alltid er billigere enn Telenor, skryter privatmarkedsjef i Netcom, Lars Ryen Mill i en pressemelding.

Telenor reagerer imidlertid kraftig på påstanden.

- Dette er et veldig drøyt utsagn fra Netcom, som er fjernt fra virkeligheten, sier Telenors informasjonssjef Anders Krokan til digi.no.

Han sier han kan finne en lang liste med eksempler på tilfeller der Netcom er dyrere enn dem, men nøyer seg i farten med noen:

- Netcom har ingen Prat-abonnementer, så for kunder som er mest opptatt av inkluderte minutter er vi billigere. Mobil bredbånd i tre måneder koster 39 kroner med Telenor, for Netcom er prisen 69 kroner. Erstatnings-SIM er gratis i Telenor, mens Netcom tar 250 kroner. Telenor tar 0 for nytt nummer, mens prisen for dette er 299 kroner i Netcom, påpeker Anders Krokan.

Telenors har et lignende lokketilbud som Netcom, men tar en tier mer i måneden. Terskelen for datatrafikk er dessuten noe lavere 6,5 gigabyte per måned. For begge operatørene vil et forbruk utover terskelen kunne medføre struping av hastigheten.

- Om vi tar dagens prisnyhet ser vi at Netcoms pristilbud bare gjelder for trafikk ut året. I så fall blir Telenors tilbud fort billigere fordi hos oss kan du bestille ut året, mens trafikk er inkludert i tre måneder fra bestillingstiden. Dermed kan du bestille på julaften å ha fri bruk langt ut i 2012, sier Krokan.

Ifølge ham kommer Telenor gunstigere ut i flere tilfeller der mobil og abonnement kjøpes sammen. I tillegg er Netcom dyrere på tekstmeldinger og data hvis man ser EU under ett.

- Ut fra hva Netcom i dag sier i sitt presseskriv, kan det virke som om de nå skal revidere samtlige priser der de er dyrere enn oss, sier Anders Krokan i Telenor.

Senere tar Netcom kontakt med digi.no for å klargjøre at deres tilbud ikke bare varer ut året, men i tre måneder fra bestillingstidspunktet, altså i tråd med det Telenor tilbyr.

- Når det gjelder mobilt bredbånd er det riktig som Telenor sier, bortsett fra at vår kampanje varer i seks måneder mens deres i tre, svarer Lars Ryen Mill i Netcom.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.