BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor i sluttrunde om ny GSM-lisens

De siste restene av Telia/Telenor-fusjonen henger fortsatt med i kampen om den siste operatørlisensen i Sør-Afrika. Myndighetene bekrefter nå at en avgjørelse kommer svært snart.

Ole-Andreas Krohn
14. feb. 2001 - 16:56

Sør-afrikanske myndigheter bekrefter nå at en avklaring vedrørende en tredje operatørlisens for mobiltelefoner er snarlig forestående.

Telenor/Telia er gjennom sitt samarbeid i selskapet Afrozone inne som en av tre aktuelle kandidater for denne lisensen, som er en GSM-lisens og ikke en 3G-lisens som tidligere skrevet.


Den sør-afrikanske telekommunikasjonsministeren Ivy Matsepe-Casaburri bekreftet på en pressekonferanse tirsdag at avgjørelsen nå vil komme i løpet av kort tid.

Lisenstildelingen skulle opprinnelig ha skjedd i juli 1999, men juridiske problemer og beskyldninger om forfordeling og korrupsjon har forsinket prosessen betydelig.

I mellomtiden har dagens to operatører, MTN og Vodacom, vært enerådende på markedet og har dermed kunne bygge opp sterke posisjoner i forkant av at den tredje konkurrenten kommer inn på markedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.