JUSS OG SAMFUNN

Telenor: - Ingen planer om direkte eierskap i TV 2

Administrerende direktør Stig Eide Sivertsen i Telenor Bredbånd bekrefter at selskapet har kjøpt investeringsselskapet Pecheur som eier 16 aksjer i TV 2, men avviser at de er interessert i direkte eierskap i TV-selskapet.

3. mai 2001 - 14:51

Spekulasjonene har rast de siste dagene om hvilke mediehus som kan være interessert i å kjøpe Schibsteds eierandel i TV 2 på 33,4 prosent.

Ikke minst har Telenor blitt dratt inn i spekulasjonene, noe som selskapet allerede har avvist én gang tidligere.

Tidligere i dag hevdet Kampanje.com at Telenor ikke har gitt opp og har investert i et selskap som heter Pecheur.

Nå bekrefter administrerende direktør Stig Eide Sivertsen i Telenor Bredbånd overfor digitoday.no at de har kjøpt alle aksjer i Pecheur.

Spekulasjonene går videre på at de 16 TV 2-aksjene er den eneste verdien i Pecheur og at investeringen er gjort for å posisjonere Telenor for en forkjøpsrett til Schibsted-posten.

- Dette er en relativt ny investering. Det stemmer at Pecheur eier 16 aksjer i TV 2. Men du må huske på at det er 80 andre aksjonærer i TV 2 også. Vårt eierskap er kun indirekte, sier han til digitoday.no.

Sivertsen sier videre at Telenor har valgt å avstå fra å by på Schibsted-andelen i TV 2.

- Vi har valgt å ikke by på dem. Hvis vi skulle ha bydd, ville det innebære at vi måtte flagge dette overfor Oslo Børs. Vi har ingen planer om direkte eierskap i TV 2, sier Telenor-direktøren til digitoday.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.