BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor inn i lokaltelefoni i USA

Telenor satser på lokaltelefoni i USA gjennom datterselskapet Clarion. Gjennom et joint venture med StarTronix International Inc. skal Telenor Globals Clarion levere telefonabonnement til partnerens telefonapparater. Målestokken er ennå beskjeden, men potensialet er enormt.

Frode Eriksen
27. aug. 1997 - 16:34

StarTronix International Inc. er et distribusjonsselskap som lever av å selge mange ulike slags varer, med vekt på kommunikasjons- og teleløsninger, mens Telenors datterselskap, Clarion Resources Communications Corporation (Clarion) lever av å selge tellerskritt.

Nå etablerer de to selskapene et joint venture slik at Star Tronix' telefon, StarScreen, blir levert sammen med et telefonabonnement. Dette abonnementet er det Telenor Globals datterselskap som lever.

StarScreen er den første bildetelefonen beregnet for Internett, og fungerer både som telefon, datamaskin og telefaks.

- Clarion bundler telefonabonnement med StarScreen, sier direktør International Market i Telenor Global, Gisle Wold Larsen, til digi.no

Clarion jobber med stadig nye sluttbrukertjenester innenfor telefoni, og dette venturet gjør samarbeidet med StarTronix mulig.

Clarion er resultatet av oppkjøpene av Colorado River Com og Teledata International, der Clarion fungerer som holdingselskap og Telenor sitter med over 50 prosent av aksjene. Kjøpene skjedde i fjor høst og Clarion-gruppen omsetter for vel 200 millioner kroner.

Larsen sier at Telenor har en strategi å ekspandere innenfor ulike nisjer i Europa og USA, og venturet som Clarion nå deltar i er en del av denne strategien.

Joint venturet gjør at StarTronix får tilgang til Telenors ressurser, spesielt innenfor telesiden, og er viktige for å integrere StarScreen i et større marked. Clarion og Telenor får tilbake StarTronix nett som består av over 20.000 distributører over hele USA, samt selskapets ekspertise innenfor markedsføring og teknologi.

I en pressemelding som de to selskapene sendte ut i anledning etablering av joint venturet, sier toppsjef i StarTronix, Greg Gilbert, at avtalen mellom Clarion og StarTronix er avgjørende for lanseringen av StarScreen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.