BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor innreder fem virtuelle møterom

Tar sikte på å redusere reisevirksomheten med opptil 30 prosent.

Cisco Telepresence 3000 omfatter belysning, kameraer, høyttalere og tre 65 tommers plasmaskjermer som hver kan vise to personer hver i naturlig størrelse. Man får en illusjon av å å være med på et møte med opptil 12 samtidige deltakere.
Cisco Telepresence 3000 omfatter belysning, kameraer, høyttalere og tre 65 tommers plasmaskjermer som hver kan vise to personer hver i naturlig størrelse. Man får en illusjon av å å være med på et møte med opptil 12 samtidige deltakere. Bilde: Cisco
7. juni 2010 - 11:52

Datametrix melder at de har avtalt med Telenor å levere teleoperatøren fem virtuelle møterom av typen Cisco Telepresence 3000. Dette er møterom der opptil seks fysiske deltakere møter opptil seks virtuelle deltakere i samme rom. Tre 65 tommers plasmaskjermer disponeres slik at de kan vise to personer hver i naturlig størrelse, slik at man får en illusjon av å delta på et møte med 12 samtidige deltakere.

Cisco Telepresence 3000 kan spille sammen med Tandberg- og andre løsninger.

To av de nye virtuelle møterommene vil være på Telenors hovedkvarter på Fornebu i Bærum kommune vest for Oslo. De øvrige skal plasseres i Telenors kontorer i henholdsvis Trondheim, Stavanger og Bergen.

Teknologidirektør Rolv-Erik Spilling i Telenor Norway sier målet med de virtuelle møterommene er å redusere reisevirksomheten med 20 til 30 prosent på få år.

Etableringen av de fem virtuelle møterommene knyttes til et prosjekt som Telenor har drevet siden oktober 2006, kalt «Way of Work». Målet er å gi konsernets 40 000 ansatte tilgang til et virtuelt arbeidsrom der de kan samarbeide mer effektivt. Satsingen er gjennomført i samarbeid med Avanade, og bygger på teknologi for forent kommunikasjon og samhandling fra Microsoft. Løsningen ble presentert av Telenors «vice president collaboration» Jan Taug på et bredt anlagt seminar i mars i år.

– Telepresence vil gi oss muligheter til å samhandle digitalt samtidig som man får alle fordelene som ligger i fysiske møter. Telenor er et internasjonalt selskap med mange globale partnere og kunder, og Telepresence vil gi store gevinster gjennom redusert reisevirksomhet, mer tilgjengelige ledere, effektiv utnyttelse av arbeidstiden, økt motivasjon, reduserte reisekostnader og bedre samhandling i prosjekter med regional og global deltakelse, sier Spilling.

Datametrix opplyser at implementeringen av de virtuelle møterommene vil gå raskt, siden datainfrastrukturen og den teknologiske plattformen allerede er på plass.

Toppsjef i Datametrix, Svein Lerkerud, sier de har regnet på det, og funnet ut at 16 færre flyreiser per uke er tilstrekkelig til å gjøre investeringen i Telenors fem møterom lønnsom.

De virtuelle møterommene vil dessuten gi Telenor anledning til å skilte med en miljøgevinst: Gitt at en flyreise tur retur Oslo–Bergen medfører et utslipp på 104 kilogram karbondioksid per passasjer, kan 16 færre flyreiser i uke innebære en utslippsreduksjon på nesten 87 tonn per år.

De nye virtuelle møterommene vil være tilgjengelige for Telenors medarbeidere i løpet av høsten. I tillegg til selve møterommene med lyssetting, skjermer, kameraer og høyttalere, omfatter løsningen en konferansebro med støtte for full HD mot videokonferansesystemer fra andre leverandører, og mot brukere av Microsofts kommunikasjons- og samhandlingsløsninger. Systemet kan ha opptil 30 samtidige brukere.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.