AVTALER & KONTRAKTER

Telenor inntar Bulgaria

Sluker landets nest største mobiloperatør.

VOKSER: Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor er på kjøper'n.
VOKSER: Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor er på kjøper'n. Bilde: Per Ervland
29. apr. 2013 - 07:52

Telenor har inngått en avtale om å kjøpe Globul, Bulgarias nest største mobiloperatør, for 5,5 milliarder kroner.

Globul har 4,5 millioner mobilkunder i Bulgaria, og har med det en markedsandel på 36 prosent. Telenor har inngått avtalen om å kjøpe selskapet fra den greske telegiganten OTE for 717 millioner euro på en gjelds- og kontantfri basis, opplyser Telenor.

Sluttføres i tredje kvartal

– Basert på vår erfaring med Telenors velfungerende virksomheter i regionen, har vi sterk tro på at vi vil være i stand til å skape verdier i det bulgarske markedet. Gjennom vår størrelse og erfaring koblet med Globuls kompetanse og kunnskap om markedet, kan vi tilby enda bedre kvalitet og mer avanserte tjenester til bulgarske kunder, sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en pressemelding.

Kjøpet må godkjennes av myndighetene, og forventes sluttført i tredje kvartal i år. Telenor eier også selskap i Ungarn, Serbia og Montenegro.

– Vår inntreden i det bulgarske markedet øker mulighetene for samarbeid over grensene og gir økt effektivitet som både kunder, næringsliv og Telenor vil dra fordel av. Vi ser også en mulig ekspansjon innen markedet for mobildata og internettbaserte tjenester, sier lederen for Telenors virksomheter i Europa, Kjell- Morten Johnsen, i pressemeldingen.

Med på kjøpet får Telenor forhandlerkjeden Germanos Bulgaria.

– Pleier å treffe

Teleanalytiker Tore Aarønæs i Norsk Telecom sier Telenor vanligvis treffer godt med oppkjøp av utenlandske selskaper.

– I dag er jo Telenor mye større i utlandet enn her hjemme i Norge. Vi ligger langt fremme og det norske mobilmarkedet er avansert. Derfor har Telenor mye verdifull kompetanse som de tar med seg ut i verden, sier han til NTB.

Markedet i Bulgaria som Telenor nå har kjøpt seg inn i et fullutviklet mobilmarked.

– Dette er et litt annet prosjekt enn når de har gått inn i land i vekst. Gjennomsnittsbulgareren har mer enn ett sim-kort, så her er det ikke snakk om å skaffe nye mobilbrukere. Men Globul har en god posisjon som nummer to i markedet, sier han. (©NTB)

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.