Telenor Internett lokker med ADSL

Onsdag presenterer Telenor sine ADSL-planer for privatmarkedet. Da vil selskapet trolig også fortelle hvem som kan regne med å få installert ADSL den nærmeste tiden.

Onsdag presenterer Telenor sine ADSL-planer for privatmarkedet. Da vil selskapet trolig også fortelle hvem som kan regne med å få installert ADSL den nærmeste tiden.

Som digitoday.no tidligere har fortalt er det trolig i november Telenor velger å lansere ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line), en teknologi som gjør at en med tilleggsutstyr kan føre store datamengder gjennom eksisterer kobberkabler.

Onsdag arrangerer Telenor et presseseminar der en skal orientere nærmere om Telenors ADSL-planer, blant annet om den tekniske løsningen, priser og dekningsplan. Det som er klart at tjenesten fra Telenor buntes med Telenor Internett på samme måte som Telenors tjeneste overfor bedriftsmarkedet er i dag.
Les mer om ADSL-tjenesten for bedriftsmarkedet: Gir deg 2 megabit web-surf på vanlig telefonlinje

Det som allerede er klart ifølge Telenors egen informasjon er at selskapet planlegger å levere tre typer ADSL-forbindelser, henholdsvis:

inn til abonnent 384 kbps/ut fra abonnent 128 kbps
inn til abonnent 704 kbps/ut fra abonnent 128 kbps
inn til abonnent 1024 kbps/ut fra abonnent 256 kbps


Telenor Telecom Solutions har imidlertid valgt å holde kortene tett ved brystet, og har til og med valgt å ta ned sin egen søkefunksjon fra Internett der kundene har kunnet se om deres eget telefonnummer er knyttet til en sentral som er oppgradert til ADSL.


Fordelen med ADSL er at en kan være knyttet til telenettet hele tiden, og betaler altså ikke noe mer om en surfer mye. Hvilke tjenester som knyttes til ADSL er ennå ikke klart, men det er ventet at operatørene vil kreve at du er telefonkunde av det samme selskapet der du kjøper ADSL. I første omgang vil bare de som bor nærmere en fibernode enn 2,5 kilometer få tilgang til denne tjenesten.

I Telenors egen markedsføring opplyses det at de første boligområdene vil kunne ta ADSL i bruk allerede i løpet av årsskiftet 2000.

Til toppen