KARRIERE

– Telenor intervjuet ikke kvinnelige lederkandidater

Ingen av de tre kvinnene med mest erfaring fra ledelsen i Telenor skal ha blitt kalt inn til intervju da selskapet ansatte ny konsernsjef, ifølge VG.

Sigve Brekke ble utnevnt til konsernsjef i Telenor i mai. Teleselskapet har fått kritikk for å ikke velge en kvinne, som var det næringsminister Monica Mæland signaliserte at hun ønsket seg overfor styret.
Sigve Brekke ble utnevnt til konsernsjef i Telenor i mai. Teleselskapet har fått kritikk for å ikke velge en kvinne, som var det næringsminister Monica Mæland signaliserte at hun ønsket seg overfor styret. Bilde: Fredrik Varfjell, NTB scanpix
NTB
8. des. 2015 - 08:07

Sigve Brekke ble ansatt som ny sjef i Telenor i mai, og selskapet har fått kritikk for at valget ikke falt på en kvinne.

– Vi hadde med oss i sluttrunden både kvinner og menn fra både innland og utland, sa daværende styreleder Svein Aaser til NRK etter utnevnelsen.

Men ifølge VG ble ingen av de tre kvinnene med mest erfaring fra Telenor-ledelsen kontaktet under ansettelsesprosessen.

Nå må auksjonen på 800 MHz-frekvensene komme, sier Telenor-direktør Berit Svendsen.
Oppfattet ikke møtet som et intervju: Telenors norgessjef Berit Svendsen. Bilde: Per Ervland
En av forhåndsfavorittene til jobben, Berit Svendsen, skal ha blitt innkalt til en samtale med hodejegerfirmaet Egon Zehnder, men oppfattet ikke møtet som et intervju.

– Hvis det stemmer at ingen kvinner har vært med i hele prosessen, så er det ikke i tråd med den informasjonen jeg har fått underveis fra Telenors styre, sier næringsminister Monica Mæland til VG.

Aaser har ikke besvart VGs henvendelser om saken. Svendsen ønsker ikke å kommentere saken. Det nåværende styret i Telenor skriver at «Styret i Telenor gjennomførte en grundig prosess før ansettelsen av Sigve Brekke som ny konsernsjef. I denne prosessen vurderte styret en rekke sterke kandidater av begge kjønn. (©NTB)».

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.