KORTNYTT

Telenor IT-utdanner ukrainske tjenestefolk

Det ukrainske nasjonale universitetet Kyiv-Mohyla Akademiet har blitt opprettet med økonomisk støtte fra Telenor.

1. juni 2006 - 10:34

Onsdag åpnet det ukrainske nasjonale universitetet Kyiv-Mohyla Akademiet et nytt høyteknologisk laboratorium, som har blitt opprettet med økonomisk støtte fra Telenor.

Laboratoriet ble åpnet som en del av programmet Demokrati og utvikling av offentlige tjenester i Ukraina, som er et utdanningsprogram for offentlige tjenestemenn.

Det Telenor-støttede prosjektet tilbyr kursing i best practice, basert på statsforvaltningen i europeiske land, kombinert med moderne IT-teknologi. Presidenten for det nasjonale universitetet Kyiv-Mohyla Akademiet, Vyacheslav Bryukhovetsky, Norges utenriksminister, Jonas Gahr Støre, og konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, var til stede i Kiev under åpningen av utdanningslaboratoriet på onsdag.

I løpet av de neste to årene vil ukrainske tjenestemenn delta på kurs ved to ulike utdanningssentre, og det første av disse sentrene ble åpnet på onsdag. Et tilsvarende senter, Lviv Pylyp Orlyk Instituttet for Demokrati, vil bli åpnet i nær fremtid.

- Prosjektet viser at Telenor, som en strategisk investor i Ukraina, er engasjert i utviklingen av mobile tjenester, men også i samfunnsutviklingen som helhet, sier Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas.

Utdanningsprogrammet er utviklet med sikte på å gi offentlige tjenestemenn og representanter for ikke-statlige organisasjoner tilgang til de beste IT-ressurser verden har å by på i dag.

Deltagerne på kurset vil være tjenestemenn hos føderale og lokale myndigheter i Ukraina, representanter for ikke-statlige organisasjoner, samt en rekke ansatte i statseide selskaper. Utdanningen vil blant annet omfatte moderne ledelsesmetoder, modernisering av offentlig sektor, moduler knyttet til e-government, innføring av ny teknologi i statsforvaltningen samt forhold knyttet til statsforvaltningen i ulike EU-land.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.