Telenor kan bli medinvestor i Burma

Konsernets talsperson vil ikke kommentere «spekulasjoner».

Telenor kan bli medinvestor i Burma

Konsernets talsperson vil ikke kommentere «spekulasjoner».

Oslo (NTB): Den russiske mobiloperatøren VimpelCom der Telenor eier 29,9 prosent av aksjene, vurderer å investere i Burma.

Ifølge Dagens it har viseadministrerende direktør i selskapet uttalt at de vurderer både oppkjøp og nyetableringer i Laos og Burma.

Norge har tidligere fordømt militærregimet i Burma for bruk av vold mot befolkningen, og i november i fjor oppfordret utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) norske bransjeorganisasjoner og borgere til ikke å handle med, investere i eller reise til Burma.

Nå kan den norske stat gjennom sitt dominerende eierskap i Telenor, som er storeier i VimpelCom, komme i en situasjon der den er medinvestor i Burma.

– Telenor burde jobbe for å stoppe VimpelCom i å etablere seg i Burma allerede nå, sier leder Inger Lise Husøy i Burmakomiteen til Dagens it.

Hun mener at utbyggingen ikke vil komme befolkningen i landet til gode, og at Telenor får et troverdighetsproblem om de støtter en etablering i Burma.

– Uttalelsen om etablering i Burma får stå for VimpelComs regning. Vi i Telenor kan ikke kommentere spekulasjoner, men om en etablering der kommer på tale, vil ta det opp i styret, sier informasjonssjef Ingrid Schiefloe i Telenor.

Til toppen