Telenor kan starte salg av Apples iPhone

Telenor skal selge Apple-produkter, og kan bli distributør av mobilen iPhone i Norden.

Telenor kan starte salg av Apples iPhone

Telenor skal som første teleoperatør i Sverige selge Apple-produkter i sine butikker. I første omgang er snakk om Ipod og den bærbare PCen Mac Book, men det diskuteres også nå om Telenor vil selge mobilen iPhone.

- Utgangspunktet er godt for en videre diskusjon på Iphone, men ingenting er bestemt, sier forretningssjef Anders Jensen for Telenors privatkunder i Sverige til nyteknik.se.

Det har ikke lykkes digi.no å få en kommentar fra Telenor i Norge på dette.

Jensen mener Telenor har gode forutsetninger til å forstå Iphone, og medgir at det har pågått hyppige møter mellom Apple og Telenor det siste året.

Vodafones utsikter til å bli enedistributør av Apples iPhone i Europa, ser uansett ut til å rakne.

I lengre tid har Vodafone forhandlet med Apple om å bli enedistributør av iPhone i Europa, men nå har selskapet fått nok av den endeløse rekke krav som Apple har stilt i forhandlingene.

Ifølge avisen The Guardian har Vodafone helt avbrutt avtalen med Apple, og det har utløst nye rykter om at Apple vil oppgi sin strategi om å binde seg til én enkelt operatør nå iPhone kommer til Europa. I USA er det AT&T som har eksklusive rettigheter til iPhone.

digi.no har tidligere skrevet at Apple har hatt samtaler med Deutsche Telekoms T-Mobile, France Telecoms Orange, Telefónicas O2 og Vodafone. Ryktene forteller at O2 skal være nær ved å undertegne en kontrakt med Apple for det britiske markedet. I Frankrike skal Orange ligge best an, mens T-Mobile er den mest sannsynlige partneren i Tyskland.

Dette tyder på at de tidligere antakelsene om at Apple ville velge én og samme partner for hele Europa, ikke stemmer. Dette er godt nytt for norske iPhone-tilhengere, siden ingen av de store selskapene tilbyr tjenester her.