Telenor kan tape milliarder i Russland

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas verdier i det russiske mobilselskapet Vimpelcom er truet.

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas verdier i det russiske mobilselskapet Vimpelcom er truet.

Telenor er den største eieren i det russiske mobilselskapet Vimpelcom med en eierandel på 29,9 prosent. Telenor har hatt stor vekst i Russland med 1,4 millioner nye kunder hver måned.

Men nå er verdier for flere milliarder kroner truet, skriver Aftenposten. Verdien av det russiske mobilselskapet falt med over 7,5 milliarder kroner på New York-børsen, som for Telenor innebærer et verditap på 2,3 milliarder kroner.

Ifølge Aftenposten skyldes årsaken at russiske skattemyndigheter har varslet et krav på 950 millioner kroner for ligningsåret 2001. Dersom myndighetene også framsetter krav for 2002 og 2003, kan kravet komme opp i flere milliarder kroner.

Det var Alfa Group og russeren Mikhail Friedman sammen med Telenor som signerte en felles avtale om investering i Vimpelcom. Alfa Group eier 24,5 prosent av Vimpelcom, men prøver å kjøpe seg opp til 25 prosent i konkurrenten Megafon.

- Vi registrerer at det er en betydelig konflikt knyttet til Alfas kjøp av 25 prosent i Megafon, sier kommunikasjonsdirektør Dag Vangsnes i Telenor Mobile til Aftenposten.

Til toppen