Telenor kaprer mobilmarkedet globalt

Telenors mobilvirksomhet i utlandet når nye høyder, og har nå passert 100 millioner abonnementer.

Mandag kveld ble kunden som kjøpte Telenors abonnement nummer 100 millioner feiret i Budapest, Ungarn.

Telenors vekst innenfor mobilvirksomhet har vært suksessfylt. For bare ti år siden annonserte Telenor at mobilvirksomheten hadde passert milepælen én million abonnement. I 1999 hadde antall abonnement i Norge blitt forbigått av Telenors internasjonale abonnementsbase. I dag har Telenor virksomheter i 13 land med totalt 100 millioner abonnement.

- I løpet av de siste kvartalene har vi opplevd kraftig vekst i kundemassen. Vår satsning på vekstmarkeder har gitt oss en vekstprofil som overgår våre konkurrenter. Hvis man sammenligner Telenors aksjekurs de siste årene med Dow Jones European Telecom Index ser man at vår strategi blir verdsatt av finansmarkedene, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.

Den heldige kunden som kjøpte abonnement nr. 100 millioner er Laszlo Istavan (35). Om morgenen den 7. september besøkte han Pannon, som er Telenors ungarske mobilvirksomhet, for å kjøpe abonnement og ny mobiltelefon. I tillegg fikk han en gratis tur til Norge og ett års gratis bruk av mobiltelefon. Mandag kveld var han innom butikken for å motta gratulasjoner av Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og Pannons administrerende direktør Ove Fredheim.

Størrelsen 100 millioner abonnement er 100 prosent-tall fra både konsoliderte og assosierte selskaper. Antall abonnement i konsoliderte virksomheter var 56,5 millioner i begynnelsen av september.

Til toppen