KORTNYTT

Telenor kaster ut dansk direktør

19. jan. 2005 - 09:16

Norske Jan Edvard Thygesen overtar den daglige ledelsen av mobilselskapet Sonofon i Danmark i tillegg til å fortsette som leder for Telenors nordiske mobilvirksomhet, Nordic Mobile. Steen Jespersen slutter som adm. direktør for Sonofon .

Beslutningen er truffet i fellesskap mellom Sonofons nordiske ledelse og Steen Jespersen. Partene har et avvikende syn på strategien for det danske markedet. Sonofon er 100 prosent eid av Telenor.

Nordic Mobiles toppsjef og styreformann i Sonofon, Jan Edvard Thygesen, overtar det danske ledelsesansvaret sammen med direksjonen i Sonofon inntil stillingen besettes permanent. Jan Edvard Thygesen har hatt det overordnede ansvaret for Telenors nordiske mobilvirksomhet siden februar 2004. Steen Jespersen har vært administrerende direktør i Sonofon siden september 2004. Jan Edvard Thygesen flytter til Danmark i løpet av kort tid.

"Jeg vil takke Steen for den innsatsen han har gjort for Sonofon og for vår nordiske operasjon. I løpet av det siste året har vi skapt en sterk nordisk mobilvirksomhet med mer enn 3,9 millioner kunder og med store konkurransemessige muligheter. Sonofon spiller en sentral rolle i den videre utviklingen av vår nordiske organisasjon," sier Jan Edvard Thygesen.

Jan Edvard Thygesen er 53 år og har vært i Telenor siden 1979. Han har hatt en rekke lederstillinger i Telenor, herunder viseadministrerende direktør i Telenor Mobil og adm. direktør i Telenor Invest. Jan Edvard Thygesen er i dag medlem av Telenors konsernledelse. Han er utdannet sivilingeniør innen elektronikk og telekommunikasjon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.