Telenor kjøper Bonnier-selskap

Telenor kjøper det svenske betal-TV-selskapet SF Vision AB fra Bonnier-eide AB Svensk Filmindustri.

Ifølge en pressemelding fører oppkjøpet til at Telenor kan levere betalt-TV via sine distribusjonsvirksomheter til over én million kunder i hele Norden. SF Vision distribuerer i dag satelitt-TV-kanaler til 350.000 husholdninger og 70.000 hotellrom i Skandinavia.

Omsetningen i selskapet SF Vision skal i 1997 ha vært på nesten 100 millioner norske kroner, og selskapet har 35 ansatte som er stasjonert i Karlstad i Sverige.

- Kjøpet av SF Vision er et viktig ledd i vårt arbeid med å øke vår attraktivitet i forhold til nasjonale og internasjonale programselskap samt å utvikle Telenor til å bli Nordens ledende distributør av satelitt-TV-signaler og betal-TV, sier administrerende direktør Hasse Iwarson, ansvarlig for TV-distribusjon i Telenor Plus.

Telenor eier fra før blant annet 50 prosent av aksjene i betalt-TV-distributøren Canal Digital (der franske Canal+ eier den andre halvparten). Dessuten er Telenor allerede inne med 51 prosent i en svensk SMATV-operatør (satelitt-TV i mindre kabel-TV-nett) som kalles Svensk Program Agentur.

Ifølge en pressemelding gir styreformann Torstein Larsson i Svensk Filmindustri (SI) Telenor godt godt skussmål:

- Gjennom Telenor får SF Vision en eier som har posisjonert seg sterkt for det kommende digitale satellitt-TV-markedet og som vil kunne bidra med godt utvikling av virksomheten.

Til toppen