BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor kjøper franske gule sider

Telenor Media har kjøpt det franske gule sider-selskapet Annuaire Phone Edition. Med det blir Telenor Frankrikes nest største katalogutgiver.

Therese Werenskiold
29. mai 2001 - 04:23

Hvor mye Telenor Media måtte betale for det franske katalog-selskapet vil ikke informasjonssjef Gro Ismar ut med.

Kjøpet er et ledd i Telenor Medias internasjonale strategi for ytterligere å styrke selskapets posisjon som et europeisk informasjonsselskap.

- Kjøpet av Annuaire Phone Edition gjør at vi oppfyller vårt mål om å bli den nest største katalogutgiveren i Frankrike. Vi har nå et svært godt utgangspunkt for videre vekst i det franske markedet for lokale kataloger, sier direktør for Telenor Medias internasjonale forretningsenhet, Jesper Simonsen, i en pressemelding.

Gjennom oppkjøpet av APE utgir nå Telenor Media kataloger i hele Frankrike. Telenor eier allerede de franske datterselskapene Annuaires Téléphonique de Bretagne og Soleil Publicité.

APE gir i år ut tolv lokale gule sider-kataloger med et totalt opplag på 2,5 millioner. Selskapet har 150 selgere og kontorer i åtte franske byer.

APE-direktør Michel Mani sier han synes det er svært positivt for APE å bli en del av et velrenommert internasjonalt selskap for å kunne satse videre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.