Telenor kjøper norsk mobilleverandør

Telenor kjøper spisskompetanse på smarte mobiler til bedriftsmarkedet.

Telenor kjøper norsk mobilleverandør

Telenor kjøper spisskompetanse på smarte mobiler til bedriftsmarkedet.

Gjennom sitt datterselskap Telenor Business Norway, kjøper Telenor seg opp innen det profesjonelle tjenestemarkedet rundt avanserte mobiltelefoner til bedriftsmarkedet.

- Vi tror det blir stadig viktigere for våre kunder å forholde seg til en leverandør som ikke bare leverer gode telekommunikasjonsløsninger, men som også tar et totalansvar for utvikling, implementering og drift av tjenestene, sier Rolv-Erik Spilling, divisjonsdirektør og leder av Telenor Business Norway, i en pressemelding.

SmartPhones er et norsk selskap som utvikler og selger komplette løsninger innen mobilitet for bedriftsmarkedet, løsninger som ifølge Telenor ofte kalles "personal information management" og "mobile device management".

- Vår strategi å bli den beste leverandøren av slike helhetsløsninger i bedriftsmarkedet, og kjøpet av SmartPhones er et ledd i å virkeliggjøre denne strategien overfor norske bedriftskunder, sier Spilling.

SmartPhones hadde i 2006 en omsetning på 22,5 millioner kroner, og av det ble de sittende igjen med et overskudd på 8,1 millioner kroner. Største aksjonærer i selskapet er mobildistributøren Dangaard og A. Wilhelmsen gruppen, i tillegg til sentrale ansatte i SmartPhones.

- Med Telenor som ny eier, ligger alt til rette for videre sterk ekspansjon for SmartPhones innenfor markedet for mobile løsninger, både i Norge og i Norden for øvrig, sier Marit Ursin, administrerende direktør i SmartPhones.

SmartPhones skal fortsette som en egen enhet i Telenor-konsernet.

Kjøpesummen oppgis ikke, og kjøpet forutsetter at Konkurransetilsynet gir sin godkjenning.

Til toppen