Telenor kjøper seg fri fra Telias grep

Informasjonsdirektør Arne Cartridge opplyser at en hovedårsak til Telenors store interesse for svenske Song er det svenske selskapets infrastruktur.

Tidligere i dag ble det klart at Telenor, representert ved Telenor Business Solutions AB i Sverige, skal hjelpe det børsnoterte selskapet Song Networks Holding AB med finansene.

Les saken her:


Song, som tidligere het Tele1 Europe og ble grunnlagt i Sverige i 1995, har det siste året slitt med store økonomiske problemer - i likhet med størstedelen av den internasjonale telebransjen.

Nå kan selskapet ha funnet en løsning.

- Vi har hatt i oppgave å løse selskapets vanskelige situasjon. Midlene våre ville tatt slutt ved årskiftet. Gjennom denne avtalen kommer vi sterkere ut, samtidig som vi fortsetter å være et børsnotert selskap, sier administrerende direktør Thomas Franzén i Song Networks Holding til digi.no.

Han leder et selskap som per i dag har 900 ansatte i Norden og har bygd et lokalt fibernett som binder sammen 80 nordiske byer og tettsteder med bredbåndsforbindelse.

- Da vi i fjor tok over Telenordia, var planen at vi skulle styrke oss ytterligere innen bedriftsmarkedet i Sverige. Song passer veldig godt inn i dette bildet. Hittil har vi kjøpt ledig kapasitet fra Telia, nå kjøper vi oss fri fra denne bindingen på infrastruktur, sier Arne Cartridge som er informasjonsdirektør i Telenor Business Solutions. Dermed kan Telenor få eierskap over et telenett også i Sverige.

Les om Telenors deling av Telenordia med BT i fjor sommer:


- Det er to mellomstore selskap på kundesiden som går sammen i det svenske markedet. Vi har hver vår styrke på datasiden og telefonisiden - vi utfyller hverandre bra, mener Cartridge til digi.no.

Franzén opplyser at Songs styre i lengre tid har jobbet med mange ulike alternativer, hvor av Telenor har vært én av dem.

- Det er et tøft marked vi befinner oss i. Med hensyn til selskapets situasjon, er dette en god løsning for både lånegivere og aksjeeiere, sier han og understreker at den vanskelige finansielle situasjonen, hvor blant annet Song overtar Telenor Business Solutions AB med en kassabeholdning på 550 millioner svenske kroner, ikke er løst før avtalene med Telenor er godkjent av både kreditorer, aksjonærer og obligasjonsinnehavere i Song.

Om Telenor-merkevaren forsvinner i Sverige, vil verken Cartridge eller Franzén spå noe om.

- Telenor har i Sverige et ry på seg som et velrennomert selskap, med et godt brand. Vi har bygget opp Song til å bli en sterk merkevare og kommer til å ha navnet på det børsnoterte selskapet. Det er for tidlig svare på resten av varemerke-spørsmålene. Det kommer an på hvilke verdier som ligger i de ulike tjenestene vi skal tilby, sier Song-sjefen.

- Vi har ikke tatt stilling til om vi blir hetende Telenor i Sverige. Det blir endel av diskusjonene fremover, sier Cartridge.

Til toppen