AVTALER & KONTRAKTER

Telenor kjøper Tiscali Norge

Telenor-sjef Jon F. Baksaas kjøper Tiscali Norge og titusenvis av Internett-kunder. Han kan møte problemer.

24. aug. 2004 - 07:51

Telenor har inngått en avtale om å kjøpe internett- og bredbåndsleverandøren Tiscali. Telenor må ut med seks millioner euro, rundt 50 millioner kroner, for å sikre seg de 45.000 nettkundene Tiscali har i Norge, ifølge NTB.

18.000 av Tiscali-kundene har allerede skaffet seg de ADSL-linjene, mens 27 000 fortsatt har ISDN. Telenor har i dag rundt 235.000 ADSL-kunder, nesten tre ganger så mange som den største konkurrenten, NextGenTel.

Konserndirektør Morten Karlsen Sørby i Telenor er imidlertid ikke redd for at konkurransen i det norske bredbåndsmarkedet vil bli svekket etter oppkjøpet.

– Tiscali har vært en videreselger av våre produkter, og når de velger å trekke seg ut av det norske markedet er det naturlig for oss å overta og videreføre kundeforholdene, sier Karlsen Sørby i en pressemelding.

Oppkjøpet er avhengig av godkjenning fra Konkurransetilsynet. (digi.no kommer tilbake med mer om dette tirsdag).

Tiscali ble etablert i Italia i 1998, og har vært notert på børsen i Milano siden oktober 1999. Selskapet etablerte seg i Norge sommeren 2000 under navnet World Online. Året etter skiftet selskapet navn til Tiscali.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.