JUSS OG SAMFUNN

Telenor kjøper TV 2-utbrytere

Telenor Bredbåndstjenester kjøper 35 prosent av aksjene i Finn H. Andreassens selskap, Cee.tv. Selskapet prises til nærmere 36 millioner kroner.

7. nov. 2000 - 11:33

Det har lenge vært stille rundt bredbåndsselskapet til tidligere programdirektør i TV 2, Finn H. Andreassen.


Nå viser det seg at Andreassen har vært aktiv, ikke minst i investormarkedet. Selskapet har tatt runden til ulike aktører og endt på Telenor BredbåndstjenesterAS der én av Nettavisen-gründerne, Stig Eide Sivertsen er sjef.

Samtidig har Andreassen døpt selskapet sitt Cee.tv (tidligere tvkanalen.net AS) og kaller seg "spesialister på produksjon av interaktiv innhold og programkonsepter for distribusjon gjennom ulike medier, blant annet Internett og TV". Dette interaktive innholdet skal de produsere selv for Telenor og for andre aktører. I tillegg skal de drive med konsulentvirksomhet, ifølge en pressemelding.

Men Andreassen er ikke alene i Cee.tv. Trygve Rønningen, Steinar Brændeland (tidligere salgsdirektør TV 2) og Per Schrader-Nielsen (tidligere jurist TV 2) som er gründerne i selskapet.

Sammen med konsulentselskapet eScienza AS (der blant flere tidligere Canal Digital-direktør Espen Asheim er sentral) eier de 35 prosent av selskapet, Telenor 35 prosent (til 12,5 millioner kroner), Møller Investor (17 prosent) og finske Alma Media (som også er aksjonær i svenske TV4) 13 prosent.

Telenor Bredbånd på sin side legger stor vekt på å ha grepet om innholdsmarkedet gjennom eierskap, noe den siste tids oppkjøp i blant andre A-pressen ASA vitner om.

- For å lykkes med en rask utvikling av bredbåndstjenester i det norske markedet, er vi anhengige av et konkurransedyktig innhold både nasjonalt og lokalt. Dette mener vi et selsakp som Cee.tv har stor mulighet til å bidra til med sin sterke kompetanse innenfor kommersiell kringkasting, sier Eide Sivertsen i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.