Telenor klager inn datterselskapet RiksTV

Telenor Broadcasts avtroppende sjef Stig Eide Sivertsen går til sak mot RiksTV.

Telenor Broadcasts avtroppende sjef Stig Eide Sivertsen går til sak mot RiksTV.

Telenor går til sak mot RiksTV som telegiganten eier sammen med NRK og TV 2. Telenor mener de to TV-kanalene tvang gjennom en avtale mellom RiksTV og TV 2.

Telenor Broadcasts avtroppende sjef Stig Eide Sivertsen har sendt inn en forliksklage mot RiksTV, men sier til Dagens Næringsliv at han håper konflikten mellom de tre eierne blir løst før den havner i retten.

Ifølge avisen bunner konflikten i at TV 2 i vår sikret seg disposisjonsrett over en av de tre signalpakkene i bakkenettet. Avtalen ble vedtatt med NRKs støtte, mens Telenor som var imot avtalen, ble nedstemt på en ekstraordinær generalforsamling i mai. Avtalen setter TV 2 i en helt spesiell stilling i forhold til andre kanaler som TV3 og TVNorge.

Alle de tre partene eier en tredel hver i RiksTV og søsterselskapet Norges Televisjon. Telenor og Stig Eide Sivertsen er provosert over flere forhold, blant annet at Telenor ble nektet innsyn i avtalen, en av RiksTVs viktigste.

Et underutvalg i RiksTV ledet av NRKs økonomidirektør Tore Olaf Rimmereid skal nå forsøke å finne en løsning på saken, men for ikke å miste en mulighet til å bekjempe vedtaket fra generalforsamlingen i retten, har Telenor sendt inn forliksklage mot RiksTV.

Post- og teletilsynet vurderer nå om innholdsavtalene er inngått på riktig måte.

Til toppen