TELENOR

Telenor klages inn til OECD etter Myanmar-salget

474 sivilrettslige organisasjoner har klaget.

8. juli ble det kjent at Telenor selger sin mobilvirksomhet i Myanmar. De klages nå inn til OECD fordi kjøperen, det libanesiske investeringsselskapet M1 Group, anklages for å ha finansielle bånd til militærjuntaen.
8. juli ble det kjent at Telenor selger sin mobilvirksomhet i Myanmar. De klages nå inn til OECD fordi kjøperen, det libanesiske investeringsselskapet M1 Group, anklages for å ha finansielle bånd til militærjuntaen. Foto: Heiko Junge/NTB
28. juli 2021 - 12:24

Telenor klages inn til OECD etter salget av mobilvirksomheten i Myanmar. Kjøperen, libanesiske M1 Group, anklages for å ha finansielle bånd til militærjuntaen. Salget ble slutten på en situasjon som var blitt stadig mer krevende for Telenor etter kuppet militærjuntaen i landet gjennomførte i februar i år.

Hele 474 sivilrettslige organisasjoner har klaget inn Telenor til det norske kontaktpunktet (NCP) i Organisasjon for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD), viser en liste E24 har fått tilgang til.

M1 Group anklages for å ha tette bånd til ulike diktatorer og skal ha «finansiert grusomheter», ifølge et innlegg fra Justice for Myanmar.

Telenor er kjent med klagen.

– Vi kan bekrefte at Telenor ASA har mottatt informasjon fra OECDs nasjonale kontaktpunkt i Norge om at det har mottatt en klage. Telenor vil svare det nasjonale kontaktpunktet i henhold til NCP-prosedyrer og vil i henhold til dette opprettholde konfidensialiteten i saksbehandlingen, sier informasjonssjef Tormod Sandstø i Telenor til E24.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.