BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor klar med ADSL i høst

Telenor kommer etter all sannsynlighet til å lansere ADSL i løpet av oktober eller november. "I løpet av høsten" er det mest presise svaret det snart børsnoterte Telenor kan gi.

Frode Eriksen
6. okt. 2000 - 16:55

Selskapet holder kortene tett til brystet, og har også valgt å trekke tilbake en tjeneste fra Internett der kunder kunne søke på sitt eget telefonnummer for å finne ut om det lå i et område der det var klarlagt for ADSL.

Informasjonssjef i Telenor Telecom Solutions, Gunn Kristin Sande sier til digitoday.no at denne tjenesten kommer tilbake når ADSL blir lansert.

digitoday.no har imidlertid fått lov av Telenor til å gjengi selskapets fibernodestruktur fra april i år, som kan gi en pekepinn på hvilke områder som kan forvente å få tilgang på ADSL i en tidlig fase av Telenors utbygging av telenettet.

Du får tilgang på et større Norges-kart (48 KB) om du klikker på det lille.

Det er de tettest befolkede områdene som først vil få tilbud om ADSL Privat, som Telenor regner med skal kunne finnes i 70 prosent av alle hjem i løpet av et par-tre år. I tillegg fortsetter utbyggingen for bedriftsmarkedet som fikk tilbud om ADSL første gang i fjor hos bedrifter i noen begrensede geografiske områder i Oslo.

For tiden finnes det over 500.000 brukere av ISDN i Norge, og alle disse kan tilbys ADSL fra starten.

I tillegg regner Telenor med at ISDN-utbyggingen vil fortsette.


Les mer om statusen på ADSL i Norge:
Forbrukerombudet reagerer på bindingstid på ADSL
Telenor klar med ADSL i høst
Her ligger Telenors ADSL-noder
ADSL kommer på mellom 4000 og 6000 kroner per år
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.