JUSS OG SAMFUNN

Telenor kobler seg tilbake på NIX

Telenor snur i NIX-striden, men nekter fortsatt å utveksle trafikk med Schibsted og NRK.

6. sep. 2007 - 17:59

Telenor vil trolig innen nyttår melde seg inn i knutepunktet for norsk internettrafikk (NIX) igjen, etter å ha forlatt samarbeidet tidligere i år.

Telenor meldte seg ut av NIX (Norway Internet Exchange) 1. juli. Beslutningen vakte reaksjoner og kritikk i medie- og nettkretser. Men nå vil Telenor sannsynligvis melde seg på igjen i løpet av fjerde kvartal, skriver fagbladet journalisten.no.

Årsaken til at Telenor nå vurderer å ombestemme seg, er ifølge divisjonsdirektør Berit Svendsen i Telenor at NIX har endret reglene for samtrafikk på internett, slik at de harmonerer med det som er vanlig internasjonalt.

De nye reglene gjør at man nå kan bestemme hvem man vil ha samtrafikk med, opplyste Svendsen på en konferanse i Bodø torsdag.

Ifølge Svendsen vil Telenor imidlertid ikke ha samtrafikk med innholdsleverandører, som for eksempel Schibsted og NRK.

Telenors hensikt har aldri vært å legge begrensninger på fri flyt av informasjon på nettet, fremholdt Svendsen.

Telenor trakk seg fra NIX i sommer fordi konsernet mente innholdsleverandører skal betale ekstra til Telenor for trafikk gjennom NIX-knutepunktet. Argumentet ble avvist av blant annet mediebransjen, som hevdet at en slik løsning ville innebære at Telenor tar seg betalt to ganger for den samme tjenesten. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.