Telenor kom i mål i Pakistan

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas vant en av de to GSM-lisensene som ble auksjonert ut i Pakistan.

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas vant en av de to GSM-lisensene som ble auksjonert ut i Pakistan.

Telenor har vært med anbudskonkurranse om to nye GSM-lisensene Pakistan har utlyst i sitt raskt voksende mobilmarkedet.

I formiddag forteller både nyhetsbyråene Bloomberg og Dow Jones at Telenor vant den ene lisensen for 291 millioner dollar - litt over 2 milliarder kroner.

Dette vil etter alt å dømme gi Telenor deres første heleide mobiloperatør utenfor Norge, Danmark og Ungarn.

Telenor bekrefter nå at selskapet har vunnet en lisens.

"Budet på USD 291 millioner, sikrer en 15 års lisens, med adgang til fornyelse. Halvparten av lisensavgiften forfaller til betaling det første året, resten fordeles over 10 år. I tillegg skal det betales 2,5 prosent av omsetningen i årlige avgifter", skriver Telenor.

En runde med statistikk viser at mye ligger til rette for en rask mobilvekst i Pakistan.

"Pakistan er verdens 6. mest folkerike land med ca. 150 millioner innbyggere. BNP (brutto nasjonalprodukt) pr. innbygger utgjorde USD 471 i 2003. Realveksten i BNP var på ca. fire prosent i 2002 og forventes å bli over fem prosent pr år i perioden 2003 -2005. Det er i dag fire mobiloperatører i Pakistan. Mobilpenetrasjonen var på 2,3 prosent ved utgangen av 2003, med totalt 3,4 millioner abonnenter," skriver Telenor.

Og det er behov for telefoner. "Fastnettpenetrasjonen var på ca 2,4 prosent ved utgangen av 2003. Store områder i Pakistan er uten telefondekning", tilføyer Telenor.

- Lisensen i Pakistan er en videreføring av Telenors satsing i Asia. Telenor har historisk satset sterkt på og høstet gevinst fra oppstart av mobiloperasjoner. Vi ser frem til å drive mobilselskap i Pakistan og ta del i den forventede veksten i mobilmarkedet, sier konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas.

Til toppen