Telenor-konkurrent sliter i Norge

TDC-sjef Henning Dyremose leverer svært gode resultater, men sliter med å etablere seg i Norge.

TDC-sjef Henning Dyremose leverer svært gode resultater, men sliter med å etablere seg i Norge.

Den danske teleoperatøren TDC fikk et knallresultat i første kvartal. Resultat før skatt endte på nesten seks milliarder danske kroner.

I likhet med Telenor i Norge er danske TDC dominerende teleoperatør i Danmark. Selskapet er klart største aktør i det danske markedet, og kan dermed hente inn størstedelen av inntektene.

I første kvartal fikk telekonsernet et resultat før skatt på 5,96 milliarder danske kroner mot 984 millioner kroner samme periode i fjor. Det gode resultatet kom i første rekke som følge av salg av aksjer.

Omsetningen økte til 10,26 milliarder kroner mot 9,98 milliarder kroner i fjor. Driftsresultat endte på 898 millioner danske kroner mot 793 millioner danske kroner i fjor.

I Norge forsøker TDC å etablere seg som leverandør av IT- og telefoniløsninger til bedriftsmarkedet. Ved presentasjon av årsrapporten for 2003 kom det frem at selskapet har hatt problemer med å etablere seg i det norske markedet. I fjor fikk TDC Norge et underskudd på 176 millioner kroner.

Telekonsernet gir kun ut tall på årsbasis, og det gir dermed ikke ut tall for første kvartal, opplyser informasjonssjef Helge L`orange i TDC Norge.

- Vi gir ikke ut kvartalstall for TDC Norge, sier han til digi.no.

Han forteller imidlertid at selskapet har vært gjennom en omfattende restrukturering i selskapet, og at det ligger bedre an i løypa nå enn tidligere.

- Vi gjorde en kjempe-ryddejobb i 2003, der vi fikk avklart strategi og struktur i selskapet. Den ryddejobben vi gjorde i fjor har gjort at vi har stabilisert selskapet, og det gjør at vi ligger bedre an enn tidligere, sier han.

Til toppen