BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor-konkurrent vurderer søksmål etter tap

Current vurderer om selskapet skal gå videre i rettsapparatet for å få Telenors varemerkeregistrering av opplysningen slettet.

6. mars 2002 - 13:14

I ettermiddag bestemmer det norske selskapet Current seg for hva de akter å gjøre etter at det i går ble klart at Telenor Teleservice fikk innvilget sitt krav om midlertidig forføyning av uttrykket 'opplysningen'.

Det innebærer at Current ikke får benytte '1880 opplysningen' i sin markedsføring. Dette er et seriøst slag mot den nye forretningsvirksomheten i selskapet som ble startet da nummeropplysningsvirksomheten ble slupper fri 15. februar i år.

- Vi mener kjennelsen er diskriminerende overfor en liten utfordrer. Nå opplysningsmarkedet er åpnet for konkurranse, bør ikke en aktør ha enerett på bruk av ordet i alle sammenhenger,sier markedsdirektør Børre Syversen i Current.

Selskapet hevder å ha to valg: enten å godta at ordet opplysningen ikke kan benyttes. Eller ta ut søksmål mot Telenor.

Enkelte medier har hevdet at Current truer med legge ned virksomheten hvis de ikke fritt får markedsføre seg.

- Det stemmer slett ikke. Vi driver callsenter-virksomhet og nummeropplysningstjenesten er ett forretningsområde for oss, sier Haakon Lunde som er administrerende direktør i selskapet.

Han mener at kjennelsen fra Namsretten er gjort på for bredt grunnlag og at den skaper tvil om de i det hele tatt burde få lov til å drive 1880-tjenester fordi det blir for likt gamle 180.

- Vi har da fått tildelt nummeret av Post- og teletilsynet, sier han.

- Vi er ikke så opptatt av ordet opplysningen som at vi får fri konkurranse når det gjelder nummeropplysningstjenester, sier Lunde til digi.no og ber oss ringe tilbake senere i ettermiddag for å få den endelige beslutningen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.