Telenor-kontrakt til India, ikke Norge

Telenor skal ha på plass et nytt personalsystem og har valgt det indiske lavkost-selskapet Tata i stedet for en norsk aktør.

I mai offentliggjorde Telenor en ganske dramatisk nyhet. Selskapet har tatt fatt på opprydningen i sine sentrale bedrifssystemer der man i dag har et mylder av systemer på kryss av divisjonene.

Telenor skal standardisere på Oracle og starter med et nytt HR (personal) system. Telenor offentliggjorde den gang i mai at man skulle utlyse kontrakten for den omfattende implementeringen/tilpasningen av systemet.

Dette hadde vanligivis blitt en kamp mellom aktører som IBM Norge og Accenture. Telenor vil ikke ut med hvem som levert inn anbud, men etter hva digi.no forstår var hvertfall Accenture med. Men Telenor, et selskap som blir stadig mer internasjonalt og Telenor også kunne spare penger på å velge en aktør fra et lavkost-land spilte også inn i regnestykket.

digi.no kan nå avsløre at Telenor valgte indiske Tata, som sammen med Wipro er de to største og mest kjente indiske konsulentselskapene. Dette er nok et prestisjenederlag for flere av de norske IT-selskapene. Valget sender også negative signaler til norske IT-ansatte, for det understreker konkurransen fra lavkost-landene.

digi.no mottok tips om at Telenor hadde eller snart skulle signere kontrakt om implementering av HR-system og at Tata var en av de ledende tilbyderne.

– Vi har allerede signert kontrakt med Tata Consultancy Services, røper informasjonsdirektør Kai Rosenberg til digi.no.

Hvilke andre selskaper som leverte anbud og hvor stor kontrakten er, vil ikke Telenors informasjonsdirektør kommentere.

Tata har fått kontrakten til tross for selskapet ikke har noen kontor i Norge. Rosenberg benekter at billig indisk arbeidskraft var den avgjørende faktoren.

– Målet er å ta det bruk i hele gruppen, men i første fase skal vi starte med Telenor-heleide selskaper og kanskje EDB. Dette er 22.000 ansatte spredd over blant annet Norden, Hellas og etterhvert Pakistan. Vi valgte en aktør som kunne vise at de hadde erfaringen på denne typer store jobber, forteller Rosenberg.

Rosenberg vil ikke kommentere hvor stor kontrakten med Tata er eller hvor mange Tata-ansatte som skal jobbe for Telenor.

– Vi har nå 15 Tata-folk på Fornebu som har kommet i gang med utredningen, men på et slikt prosjekt kan de som jobber sitte mange steder, påpeker han overfor digi.no – implisitt også i India.

Rosenberg medgir dog på direkte spørsmål at pris også bidro til valget av Tata, men han vil ikke kommentere spørsmål om hvor mye billigere Tata var.

digi.no får ikke svar på vårt spørsmål om det var store differanser i totalprisen i anbudene.

Til toppen