JUSS OG SAMFUNN

Telenor krangler med Pakistan om mobil-TV

Pakistanske myndigheter nekter Telenor å sende TV gjennom mobiltelefoner.

7. mai 2007 - 12:44

Radio og TV-signaler er et område som er kraftig regulert i de aller fleste land. Videosendinger over internett er imidlertid ikke like regulert, og det er heller ikke TV-sendinger til mobiltelefoner. Det vil si, helt til nå.

Pakistan Electronic Media Regulatory Authority (PEMRA) har ansvaret for å regulere TV og radio i Pakistan. De har gitt Telenor varsel om at de ikke får lov til å sende TV-kanaler til befolkningen gjennom mobiltelefoner, uten å ha en egen lisens for dette.

Ifølge CNet skal Telenor ha begynt å tilby TV-signaler gjennom mobilen 28. april i år, og de skal ha rukket å selge over 300 abonnementer.

Telenor fikk en lisens til å operere som mobiloperatør i Pakistan for fire år siden, men det er uklart om den også inkluderte retten til TV-sendinger over mobilen. Telenor hevder at den gjør det, mens PEMRA er uenig.

Dersom pakistanske myndigheter står fast ved sitt syn kan det skape en presedens som kan få store konsekvenser for utviklingen og utbredelsen av mobil-TV. Hvis flere land legger seg på samme linje kan det bli dyrere for mobiloperatørene og det vil kunne redusere deres interesse for å satse på aggressiv utbygging av mobil-TV tilbudet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.